In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september aanstaande vindt de 16e editie van de Woensdrechtse Boerendag plaats aan de Reimerswaalweg te Woensdrecht.

Op zaterdag starten ruim 80 tractoren om 12:00 uur aan de Reimerswaalweg om een tocht te maken door de Gemeente Woensdrecht. Deze vier uur durende tocht kent een tussenstop op het weiland aan de Scheldeweg (nabij de Kerk) in Hoogerheide om omstreeks 14:30 uur. Enkele andere verwachte doorkomsttijden zijn bij benadering: Ossendrecht 13:00 uur, Huijbergen 14:00 uur, Hoogerheide 14:30 uur en Woensdrecht 16:00 uur. Het belooft weer een mooi spektakel te worden!

Op zondag gaan om 10:00 uur de kassa’s open aan de Reimerswaalweg voor de Woensdrechtse Boerendag. De entreeprijs is onveranderd laag: € 3,00 per persoon, baby’s gratis. De dag staat in het teken van het spelenderwijs ervaren van het boerenleven met vooral aandacht voor het plezier voor kinderen. Vanzelfsprekend staan weer als vanouds centraal: het boerenerf, het mega grote maisdoolhof met klimtoren, de stro-klimpiramide en de zandberg. Demonstraties en interactieve activiteiten met het publiek zijn de paardenshows en tractoren die het land bewerken.

Nieuw dit jaar zijn de roofvogelshow, de trekker-hindernis/stormbaan en oude ambachten in het teken van het leven begin vorige eeuw. Nieuw is ook de samenwerking met Jongleren LPS Kinderopvang die een behendigheidsspel voor de kinderen gaan verzorgen. Na een onderbreking van twee jaar voorzien de horecatent en het horecaplein de bezoekers van een hapje en een drankje met een muzikale omlijsting verzorgd door DJ Dave.

Jong en oud is van harte welkom, voor veel plezier in de openlucht en als blijk van dank aan de vele vrijwilligers en sponsoren die dit evenement weer mogelijk hebben gemaakt. Nadere informatie: www.woensdrechtseboerendag.nl en op onze facebookpagina. 

Woensdrecht, 24 augustus 2022. 

Stichting Boerendag Woensdrecht