Arsis heeft ons weer volop te melden: 

Hallo allemaal,

De zomervakantie periode is zo goed als voorbij. Het nieuwe seizoen staat in de startblokken. In onze Galerie is er een interessante expositie. Wij hebben een selectie gemaakt uit de aankondigingen die wij regelmatig ontvangen. Wij hebben ons beperkt tot Arsis activiteiten of wat in Bergen op Zoom gebeurt.

In september is er ook de expositie Heerlijke Kunst waaraan een groot aantal kunstenaars deelnemen. 

De expositie in het Markiezenhof is afgelopen met heel veel succes. Dat geeft ons weer energie om vol in te zetten op de volgende expositie in deze reeks, "Hete Vuren" die volgend jaar april start in Bergen op Zoom.

Kortom genoeg te genieten 

Fijne vakantietijd......

 

Raakvlakken. Jan Kettelerij en Adri Geelhoed exposeren van 2 tot en met 25 september in Galerie Arsis.

De expositie ‘Raakvlakken’ van beeldend kunstenaars Jan Kettelerij en Adri Geelhoed zal van 2 tot en met 25 september in Galerie Arsis in Bergen op Zoom te zien zijn. Geelhoed schildert Zeeuwse landschappen, terwijl Kettelerij abstracte en ruimtelijke sculpturen maakt. Ze hebben eerder samen geëxposeerd, onder andere voor de Zeeuwse kunstkring.

Heerlijke kunst. In september organiseren 14 kunstenaars voor de 13e keer deze openlucht expositie.

 

 

Dit keer op het grondgebied van de Manege Vosmaer, waar Wilna van Engelen en Els van der Meijden de scepter zwaaien. Een manege waar alles om paarden draait van paardrijles tot verzorging voor een goede oude dag voor de gepensioneerde paarden. Het gebied bestaat uit de manege met stallen en woonhuis te midden van prachtige weides en dijken met uitzicht …

 

Hete Vuren

 

Arsis is alweer druk bezig met de organisatie van de volgende expositie in (onder andere) het Markiezenhof: Hete Vuren. Op 22 april 2023 start deze expositie in Bergen op Zoom.  Kunstenaars die overwegen hieraan deel te nemen kunnen zich op de Arsis website al vast inschrijven hiervoor. Dus schrijf je vast vrijblijvend in.  (Inmiddels staat de teller op 65 mogelijke deelnemers)

De locaties zijn inmiddels ook bekend: 

Markiezenhof - Tuinzaal; 

Markiezenhof - Grote Galerijzaal; 

Markiezenhof - Franse Tuin; 

Markiezenhof - Kleine Binnenplaats; 

Sint-Gertrudiskerk; (alleen eind april en mei) 

Arsis Galerie - Zuivelplein. (alleen eind april, mei)

Er zijn 3 sub-thema's: 

- Huiselijk vuur: maaltijden, haardvuur, kaarsen, gezelligheid; 

- Ambachtelijk vuur: smeden, glasblazers, pottenbakkers (speciaal in Bergen op Zoom); 

- Vernietigend vuur: brand, oorlog.

Op onze website, te benaderen via onderstaande knop, staat een uitgebreide toelichting, de voorwaarden, de locaties, een planning en nadere thema gegevens. U kunt zich daar ook voegen bij de 65 kunstenaars die al aangegeven hebben te overwegen mee te doen. 

Andere exposities, buiten Arsis.

Merdeka/Vrijheid expositie in Gallery Lukisan - 11 augustus t/m 17 september 2022

In “Merdeka | Vrijheid” geven 2 Nederlandse en 2 Indonesische kunstenaars hun interpretatie van het thema vrijheid, gebaseerd op hun eigen ervaringen, culturele achtergrond, verlangen, maar ook kritische geluiden en idealen.  

Deelnemende kunstenaars: 

Juni Pattimahu Kusumanto - Roosendaal, geboren in Indonesië 

Edith Bons - Delft, geboren in Indonesië 

Prihatmoko Moki - Geboren en werkt in Indonesië 

Yoga Mahendra - Geboren en werkt in Indonesië 

“Merdeka/Vrijheid”   -  11 Augustus – 17 September

Locatie:

Gallery Lukisan

Moeregrebstraat 72 

4611JD Bergen op Zoom

Voor meer info over de kunstenaars en gallery: www.lukisan.art  - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Expositie in Wouw, in de trouwzaal.

Droomwereld - Kunstkamer Scherpenisse

 

 

 

 

Ons thema ook voor 2022 blijft: Kunst geeft schoonheid aan het leven ook in barre tijden en daar werken wij aan.

Het bestuur van Arsis. 

Maarten van 't Hof 

Voorzitter. 

Over Arsis.... Wat is Arsis kunst en sociëteit 

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant. 

Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Zij houdt lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, etc. 

Arsis kent verschillende werkgroepen die de activiteiten ontplooien. 

Arsis heeft in samenwerking met TanteLouise een beeldentuin bij het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom onder de naam Expo-Thuis.

Er zijn 50 kunstenaars bij Arsis aangesloten. 

Voor meer informatie over Arsis en onze activiteiten, de werkgroepen etc, zie onze website Arsis.  Ook treft u ons op Arsis Facebook.