Een feestelijk moment: op dinsdag 20 september ontving de voorzitter van de Bergse stichting VIV, Emine Türk een cheque van € 4000,- uit handen van Edith Willekes MacDonald-Blanken, de voorzitter Soroptimist International club BOZ e.o.  

De Soroptimisten organiseerden hiervoor op deze dag hun jaarlijkse filmavond in Cinema Kiek-in-de-Pot. Daar genoten een zaal vol bezoekers (die elk €17,50 betaalden voor een kaartje) en ook veel gulle sponsoren van de nieuwste film van Emma Thompson. Voorafgaand aan de film ontvingen de aanwezigen een welkomstdrankje en de avond werd afgesloten met een gezellige afterparty met lekkere hapjes die verzorgd werden door de dames van VIV. 

Stichting VIV staat voor Vrouwen Integratie Vandaag. VIV bevordert de emancipatie, integratie en participatie van vrouwen uit andere landen en culturen in de Nederlandse samenleving. Dit doel bereikt VIV door het organiseren van Nederlandse taallessen, computerles en conversatieles. Daarnaast organiseert VIV werkbezoeken aan instanties en biedt zij praktijklessen met voorlichting over zaken waar vrouwen dagelijks mee te maken krijgen. Dit doel sluit naadloos aan op de ambitie van de Soroptimisten: zij zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen overal ter wereld en dus ook in Bergen op Zoom te verbeteren. Emine Türk was erg blij met deze donatie, de Stichting kan het geld meer dan goed gebruiken om haar doelen te verwezenlijken.