De Stichting Vrienden van de Antoniusmolen staat voor een nieuwe fase.

Allereerst loopt dit jaar de periode van de SIM onderhoudssubsidie af. Deze liep van 2018 tot 2023. Met deze subsidie is voor ca. € 60.000,-- aan onderhoud uitgevoerd aan de molen. Daarnaast zijn nog een aantal niet gesubsidieerde reparaties en onderhoudswerkzaamheden door de vrijwilligers uitgevoerd.  Hiervan is dan € 30.000,-- via subsidie van het Rijk en € 10.000,-- via subsidie van de Provincie ontvangen. Ook is van de Gemeente een bijdrage uit het Corona compensatiefonds ontvangen, wegens het niet doorgaan van activiteiten. De rest is door activiteiten van de Stichting, maar ook door de eigenaar bijeengebracht.  Op dit moment loopt de aanvraag voor een nieuwe periode van se SIM Subsidie voor de jaren 2024 tot 2029.

De grote werkzaamheden welke in deze periode zijn uitgevoerd zijn globaal:

• Het kruiwerk afstellen;

• Nazien bovenwiel en hekwerk;

• Nieuw kruipalen;

• Aanstraten Molenbelt; 

• Schilderen wieken inclusief doorhalen;

• Reparatie ophangen steenkoppel;

• Vervangen Staartbalk; 

• Reparatie draagbalk. 

De molenaar Corneel Droogers die de afgelopen jaren de molen gebruikt heeft voor het malen van meel en het runnen van een molenwinkel heeft te kennen gegeven zij activiteiten te concentreren in de molen van Oud Vossemeer. De molen waar zijn opa ook altijd gemalen geeft. Wij respecteren zijn beslissing. Het goede nieuws is dat zich twee molenaars en een molenaar in opleiding hebben gemeld om op vrijwillige basis de molen te draaien en te malen. Ook hebben een aantal vrijwilligers aangegeven een Molenwinkel te draaien. Deze winkel zal dan op de zaterdag open zijn. De mixen worden vooralsnog door Corneel aangeleverd, maar op termijn zullen de vrijwilligers zelf mixen gaan samenstellen en zullen de vrijwillige molenaars het eigen graan malen voor deze mixen. 

Om na Corona de draad weer op te pakken zal op 26 maart de Westbrabantse molendag de Antoniusmolen door de nieuwe vrijwilligers de molen draaien en opengesteld worden. Er kan kennis gemaakt worden met de nieuwe molenaars. Voor de liefhebbers zullen vrijwilligers die dag pannenkoeken gebakken worden die tegen een zeer geringe vergoeding ter plaatse genuttigd kunnen worden.