In 2016 sloegen 5 stadsmusea (M5) in Nederland de handen ineen om gezamenlijk tentoonstellingen te gaan maken.

Het werd een reizende tentoonstelling. De gedachte was om te putten uit het rijke Nederlandse kunstbezit. (Vooral Rijksmuseum) Inmiddels doen nu 6 musea mee zodat het nu M6 heet. Als gemeenschappelijke invalshoek kozen de musea voor de vier elementen: Aarde, water, lucht en vuur. Deze elementen staan in relatie tot de mens die daarin woont en leeft. 

Het laatste thema in deze reeks is Hete Vuren en zal tussen 22 april en 3 september te zien zijn in het Markiezenhof. Ook deze keer zal Arsis hierbij een parallel expositie organiseren met hedendaagse werken over dit thema. 

Wij hebben aan kunstenaars (in NL en BE) gevraagd hier kunstwerken voor aan te leveren. Uiteindelijk hebben 92 kunstenaars hier aan gehoor gegeven. Tezamen hebben zij (nu nog digitaal) 141 kunstwerken voor de expositie opgegeven. U kunt de kunstwerken hier al bekijken: https://bergenopzoom-expo.art/alle-aangeleverde-kunstwerken/   Nu kunnen wij lang niet alle kunstwerken exposeren. Daarom is er een selectie commissie in het leven geroepen.  

Komende week dinsdag en woensdag (28/29 maart) van 08:00 tot 11:45 zullen in groepen van 5 per half uur kunstenaars hun werken voor de selectieprocedure aan komen bieden. 

Op donderdag 30 maart gaat vanaf ca 10:00 uur de selectiecommissie aan de slag. Zij zullen alle werken bekijken en op basis van een aantal criteria bepalen welke werken geëxposeerd kunnen worden en in welke locatie. Dit is vertrouwelijk en niet te bezoeken.

Op 1 april (geen grap) is het open huis. Iedereen die dat wil is die zaterdag welkom om alle ingeleverde werken te bekijken. Tevens kan men stemmen voor de publieksprijs (die in het Markiezenhof zal worden geëxposeerd) en wordt een Markiezenhof goodie bag verloot met o.a. toegang, catalogus etc. Open huis is van ca 13:00 tot 17:00. Vorige keer zijn er bijna 200 bezoekers geweest die hebben gestemd. Dit alles gebeurt in onze Galerie Arsis, Zuivelplein 5. ( Bergen op Zoom)

De locaties waar werken geëxposeerd gaan worden vanaf 22 april zijn: (Niet elke locatie is geschikt om alle soorten kunstwerken te exposeren.)

•       Museum Markiezenhof. 21 april - 3 september

•       Tuinzaal: schilderijen.

•       Franse tuin (buiten): beeldhouwwerken

•       Grote Galerij: schilderijen

•       Galerie Zuivelplein 5, 22 april – eind mei 2022

•       schilderijen en 3D werk

•       Gertrudis Kerk maand april en mei, misschien ook in juli:

•       Installaties, beeldhouwwerk, sculpturen. Omdat deze kerk ook gebruikt wordt voor kerkdiensten dienen de kunstwerken passend te zijn voor expositie in een actief voor kerkdiensten gebruikte kerk. De samenstellers van de expositie zal hier op selecteren.

•       Wij werken hier samen met Geschiedkundige kring die o.a. aandacht besteed aan de brand(en) die de Kerk hebben getroffen.

•       Kunst Kamer Holland Huis te Scherpenisse (Datums nog vast te stellen) schilderijen en klein 3D werk 

Arsis is bijzonder te spreken over de vele werken die worden aangeleverd. Het is nu voor de 4e keer dat wij dit organiseren en het aantal deelnemers en aantal werken is een record.

Voor meer informatie en maken van afspraken voor bezoek op een van de dagen volgende week kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.