Overdag actief en creatief bezig zijn met leeftijdsgenoten

Speciaal voor senioren organiseert het CKB laagdrempelige workshops op de donderdagmorgen. Actief cultuur beleven en gezelligheid gaan hand in hand in ‘Keys & Knopjes’ op 6 april en ‘Actieve senioren dansen door’ op 13 april. Je hebt geen ervaring nodig en ook met een lichamelijke beperking kun je goed meedoen. Aanmelden doe je via www.ckboz.nl  of de CKB balie, 0164 277670. 

Veel senioren zoeken een tijdsinvulling voor overdag waarbij ze leeftijdsgenoten ontmoeten en actief bezig zijn. Hierop heeft het CKB ingespeeld met workshops die speciaal zijn aangepast voor deze leeftijdsgroep en waaraan iedereen (vanaf 50 jaar) kan deelnemen. De eerste twee workshops zijn in april. 

Keys & Knopjes: 6 april 10:00 – 11:00

Hoe zit het toetsenbord in elkaar en wat kan er allemaal er met die knopjes? De workshop Keys & Knopjes wordt gegeven door CKB docent Judith Worms. Ze laat je kennis maken met het keyboard en op een laagdrempelige manier raak je wegwijs op dit muziekinstrument. In slechts een uur tijd kun je al op eenvoudige wijze meespelen met een melodie, zelf improviseren op een akkoordenschema en experimenteren met verschillende sounds en ritmische stijlen. Voorkennis heb je niet nodig en je hoeft geen noten te kunnen lezen. 

Actieve senioren dansen door: 13 april 09:30-10:30

Deze workshop is voor iedereen die graag beweegt op muziek maar voor wie een reguliere dansles te zwaar geworden is. Deze les doe je (gedeeltelijk) zittend op de stoel, zodat je toch de gezelligheid van samen dansen kunt beleven. Er wordt gedanst op verschillende muziekstijlen. De techniek is niet het belangrijkste; het plezier, het kunnen uiten van gevoelens en lekker bewegen met anderen staan voorop. Je hebt geen danservaring nodig, deze workshop is ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

De workshops vinden plaats in het Centrum voor de Kunsten van Bergen op Zoom (CKB), Burg. Stulemeijerlaan 3. Meer info staat op www.ckboz.nl . Inschrijven doe je voor elke workshop apart, dat kan online of via de CKB balie. Deze balie (0164 277670) is geopend: maandag t/m vrijdag 10:00 – 12:30 en 13:00 – 17:30.