Kunstenaarssociëteit Arsis uit Bergen op Zoom heeft onder haar leden een wedstrijd uitgeschreven om een ansichtkaart te ontwikkelen. De kaart is bedoeld om door de sociëteit gebruikt te worden om te versturen aan contacten van Arsis om voor leuke of minder leuke gelegenheden medeleven te tonen.

Een mooie manier om haar betrokkenheid te laten zien. De vraagstelling was om een artistieke invulling te geven aan het thema ‘lief en/of leed’. De wedstrijd is inmiddels afgerond. Verschillende kunstenaars van Arsis hebben een beeld van een kunstwerk ingezonden. Niet alleen de leden van Arsis, maar iedere geïnteresseerde heeft de gelegenheid gebruikt om zijn of haar stem uit te brengen. In totaal hebben velen van de ruim 1700 bezoekers van de site waar de kunst gepresenteerd werd hun stem uitgebracht. De winnaars zijn bekend.

Don van Rooy van Don van Rooy Art & Photography reageert: “Het onderwerp, of juist misschien de dubbelslachtigheid hiervan, maakte het een pittige wedstrijd. Er kwamen ook veel positieve reacties over de diversiteit van de inzendingen”. “De betrokkenheid en deelname aan de wedstrijd door de kunstenaars en consumenten laat zien dat mensen heel betrokken zijn, bij Arsis en bij kunstenaars in het algemeen.” De meeste stemmen kregen Aagje de kunstenaar, Merel de beeldenvindster, Lucy de fotograaf met hun inzending "Oeps". Op de tweede plaats is de kaart van Louis Jansen genaamd: "Landschap 1.1" geëindigd. Onder de consumenten, die op het winnende kunstwerk hebben gestemd, gaat de prijs naar Jet van Sprundel. Zij ontvangt een prachtige kunstwerk, door de betreffende kunstenaar gesigneerd en ingelijst. Voor meer informatie en de winnende kaarten, kunt u kijken op http://bcardt.nl/galleries/arsis/ De kaarten blijven online beschikbaar als ecard. Deze actie wordt ondersteund door Bcardt, een initiatief om kunst via ansichtkaarten zichtbaar te maken. Deelnemende kunstenaars zijn Aagje Pel, Irene Weug, Louis Jansen, Pierrette Schoon, Jeroen van der Ham, Hendrik Boot en Don van Rooy. 

Voor meer informatie en de kaarten, kijk op http://www.arsis.ws/verslag20100705.htm