Ook al weer aan het uitkijken naar het drukste feest van het jaar? Op 22, 23 en 24 juli staat de markiezenstad wederom bol van de optredens, activiteiten én attracties. Voor die laatste categorie is het Sint-Catharinaplein aangewezen als belangrijk deel van het parcours. 

Als geen ander weten we in Bergen op Zoom wat het is om een Bourgondisch feest te organiseren. En dit is er eentje van maar liefst drie dagen achtereen. Shoppen bij de talloze kraampjes, genieten op een terrasje, allerlei attracties en vooral niet te vergeten de vele bandjes die sfeer geven aan een echt Bergs feest. Gooi daar nog een sausje van straattheater overheen met een gezellige drukte en het feest is compleet.

Vast onderdeel van het aanbod waren tot een aantal jaren geleden de kermisattracties. Ondernemersvereniging STERCK herstelt die traditie dit jaar, door met name “De Vismarkt” tot kermislocatie te bombarderen. Er staat zelfs een spectaculaire ‘Booster’die waaghalzen hoog het luchtruim boven de stad in slingert. Daarmee is de loop vanuit Het Markiezenhof via de Hofstraat naar Het Vierkantje, of vice versa, wederom onderdeel van het parcours.

Zagen we de afgelopen jaren Flat Out als publiekstrekker, nu heeft de organisatie gekozen voor de Boston Tea Party om de handdoek op te pakken. Want ook de Grote Markt pakt weer uit met optredens, evenals het Beursplein en een aantal cafés als De Kroon, Thalia, Die Twee, Schorre en Slik. Kijk maar eens op de agenda van www.bozinbeeld.nl wat er allemaal te doen is.

Dit jaar zijn door een aantal ondernemers de thema’s per straat wat meer uitgewerkt. Zo kunnen durfals op donderdag tot 20.00 uur de rodeostier in de Steenbergsestraat pogen te temmen. Gelukkig komen ‘klassiekers’ als de Pasar Malam en de vele straatmuzikanten ook weer terug. De Krabbenfoor 2010 beloofd opnieuw een weergaloos evenement te worden dat door z’n diversiteit iedereen wat te bieden heeft. Iedereen is van harte welkom!

Als je nog even wilt genieten van vorige jaren, bekijk hier de fotoreportage.