Snijtechniek Brabant in Raamsdonksveer is een typisch voorbeeld van een bedrijf dat opvalt door zijn ‘Brabantse’ aanpak. Brabantse bedrijven werken namelijk anders dan bedrijven in de rest van Nederland.

De Brabantse aanpak is een mengeling van hard werken, gemoedelijkheid en voorop willen lopen. Niet op eigen houtje, maar in samenwerking met andere bedrijven. Alle Brabantse bedrijven bij elkaar vertellen het verhaal van die typische kracht van Brabant. Voor dat succesverhaal is nu een speciaal merk gemaakt: ‘Dan denk je aan Brabant’ (zie logo). 

Wilt u meer weten over het initiatief ‘Dan denk je aan Brabant’ kijk dan op www.dandenkjeaanbrabant.nl of mail naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Directeur Edwin Pols van Snijtechniek Brabant:

“We maken waar wat we zeggen”

Metersgrote pallets met daarop platen staal of aluminium. Je zou niet zeggen dat hier boten liggen die straks overal in de wereld worden verkocht. “Ik zeg wel eens: wij zijn de Ikea van de jacht- en scheepsbouw. Wij leveren de onderdelen als kant-en-klaar pakketten aan de werven. Zij hoeven ze alleen maar in elkaar te zetten.” Dat zegt Edwin Pols van Snijtechniek Brabant in Raamsdonksveer.  De modellen variëren van roeiboten tot mega jachten (tot aan 200 meter toe!) en alles daartussen. 

Wat maakt Snijtechniek Brabant een typisch Merk Brabant-bedrijf? Om te beginnen de  techniek. Zo ontwikkelde het bedrijf een ‘robot’ die 24 uur per dag volautomatisch  onderdelen freest uit plaatwerk.  Ook de sociale kant maakt het bedrijf typisch Brabants. Zo werkt Edwin Pols volop samen met scholen.  

Op zijn bureau staat het vlaggetje van Merk Brabant. “Ik zie het als een erkenning. Het maakt mijn bedrijf bijzonder. En dat mogen anderen best weten. Ik werk veel met bedrijven boven de rivieren. Die vinden ons soms wel een raar volkje. Maar we maken wel waar wat we zeggen!”
Fotograaf: Joep Lennarts