RECORD STORE DAY
Zaterdag, 21 April 2018, 11:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Record Store Day is een wereldwijd evenement, waar ook in Nederland veel onafhankelijke platenzaken aan meedoen. Er verschijnen niet alleen speciaal op die dag exclusieve releases van veel artiesten, die dag komen ook veel van die artiesten live hun deelneming betuigen aan dit noodlijdende onderdeel van de muzieksector met een optreden tussen de platenbakken. De hele dag door zijn er in De Waterput live optredens gratis mee te maken.

Programma De Waterput:
11:00 Clean Pete
12:00 Afterpartees
13:00 La Jungle
14:00 King Dalton
15:00 Faces on TV
16:00 Navarone
17:00 Douglas Firs


Bijzonderheden 
Het programma:

11.00 uur: Id!ots (B)
Twee oude rotten, twee jonge honden. Denk aan sterke riffs, een krachtige ritmetandem en veel onzin uit de mond van zanger/schreeuwlelijk Luc Dufourmont. Hij was als acteur een van de hoofdrolspelers in de Vlaamse cultserie Bevergem, maar dat is een ander verhaal. In Id!ots staat hij met zijn kompanen voor rauwe energie, garagerock en Mad Man Blues!

12.00 uur: Black Marble Selection
Tilburgse vijftal dat graag oude Nederbeatparels opgraaft. Het blijken echter songs van nu met het geluid van toen, vastgelegd door Dave van Raven (The Kik) en Marcel Fakkers (The Madd). Heeft de tijd bij The Motions en Q65 stilgestaan? Naast gitaarlijntjes van The Kinks en The Zombies zijn er ook een theremin, blokfluit en zo’n oud sixties-orgeltje te horen.

13.00 uur: Mister And Mississippi
De muziek van dit kwartet mag een warm bad van folk en soundscapes genoemd worden. Vaak voegen ze daar een fraaie dosis postrock en ouderwets mooie meerstemmigheid aan toe. De groep startte ooit op de Herman Brood Academie, maar hun naamloze debuut uit 2013 sloeg meteen in als een bom. Onlangs verscheen al hun derde prachtige langspeler: Mirage. 

14.00 uur: Het Zesde Metaal (B)
De groep van de in het West-Vlaams zingende Wannes Cappelle (scenarioschrijver/acteur in de tv-serie Bevergem) is hot. Alle optredens in Vlaanderen verkopen uit, het nummer Ploegsteert (over wielrenner Frank Vandenbroucke) werd gekroond tot beste Belgische poplied aller tijden en het album Calais ontving een MIA als beste Belgische album van 2016. 

15.00 uur: Foes
Catchy songs in een leren jasje. Het trashpop duo uit Utrecht, maar wel stiekem met ‘onze’ Jannes ‘Duke John’ van Kaam als drummer nu. Noise rock, met een lief klein meisje met een poppy stem en een fuzz pedaal. Samen goed lekkere liedjes annex een grote bak herrie. Energiek, luid en in your face. Voor minder doen ze het niet!

16.30 uur: Chantal Acda (B)
De in Helmond geboren, vanuit België opererende Chantal Acda was actief als Sleepingdog en maakte albums met Craig Ward en met Isbells. Solo valt de pure intimiteit van haar woorden en hoge zachte stem in een warm bad van klanken vervaardigd door bevriende wereldmuzikanten. Liedjes die voor levenslucht zorgen. Het resultaat is betoverend. 

17.15 uur: Bartek
De Amsterdamse band maakt fuzzy garage- en noiserock. Korte snelle catchy songs met luide gitaren. Denk aan Wavves en FIDLAR, gespeeld met de juiste ‘kan-ons-geen-reet-schelen-want-wij-hebben-er-lol-in garage-attitude. Onlangs verscheen hun naamloze debuutalbum en dat is een bom! Hun bio op Facebook spreekt ook boekdelen: ‘fuck this!’

17.45 uur: Tamino (B)
De 20-jarige Antwerpse zanger behoort tot ‘De Nieuwe Lichting’ Vlaamse artiesten met een grote toekomst voor zich. Muziek is een heel normale manier van gevoelens uiten in het leven van de qua intensiteit vaak met Jeff Buckley vergeleken zanger/songschrijver. Momenteel staat zijn song Habibi (een ode aan verlangen) bovenaan De Afrekening van Studio Brussel. 

18.15 uur: Navarone
De Nijmeegse rockband is een vaste klant van De Waterput. De groep had regelrecht uit de zeventiger jaren kunnen stammen. Scheurende gitaren, een beukende ritmesectie en een zanger die krachtig kan uithalen. Navarone bezit naast explosieve rock ook mooie harmonieën die de groep tot een ultieme kruising van Soundgarden en Crosby, Stills & Nash maken. 

Locatie De Waterput Bosstraat 36 4611ND BERGEN OP ZOOM