Klein Verzet Speldenprikken tegen de bezetter door CKB cursisten
Vrijdag, 04 Mei 2018, 21:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.demaagd.nl

Klein Verzet

Speldenprikken tegen de bezetter door CKB cursisten

 

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie: CKB cursisten Muziek, Dans en Theater brengen op 4 mei een gratis toegankelijke voorstelling in De Maagd. Dit keer is de rode draad: Klein Verzet, speldenprikken tegen de bezetter. Gelijk na de Dodenherdenking in de Thaliatuin is iedereen welkom voor koffie/thee in de Maagdfoyer en daarna bij 'Klein Verzet’ in de grote zaal. Deze afwisselende mix van theater, muziek en dans is voor jong en oud en past helemaal in het thema van herdenken en vieren. De voorstelling begint om ongeveer 21:00, je hebt geen kaartje nodig.

 

Klein Verzet

In 1940 zijn er natuurlijk mensen die de bezetting van Nederland maar niks vinden. Ze gaan niet gewapend in verzet, maar ze willen wel laten zien wat ze ervan vinden. Op allerlei onschuldige manieren maken ze duidelijk dat ze tegen de Duitse bezetting zijn. Ze bespotten de Duitsers en NSB'ers met moppen en liedjes. Kleine speldenprikken tegen de bezetter. Het zijn allemaal kleine vormen van verzet zonder geweld. 'Symbolisch Verzet' of 'Klein Verzet'. Helpt dat? In ieder geval geeft het de burger weer wat moed.

Dit is voor de vierde keer dat CKB cursisten een 4 mei voorstelling op het Maagdpodium brengen. Ieder jaar met een ander thema en een steeds groter aantal theaterbezoekers. Voor het publiek is het handig om te weten dat de deuren van De Maagd pas opengaan als de Dodenherdenking in de Thaliatuin is afgelopen, dat is ongeveer om 20:40. De toegang is gratis en zonder kaartje.

 

4 mei Dodenherdenking

In de Sint-Gertrudiskerk vindt op 4 mei een herdenkingsdienst plaats. De dienst start om 19.00 uur. Onder leiding van Tamboerkorps Odiles Rapid verplaatsen de aanwezigen zich daarna naar het Thaliaplein. De Stichting Dodenherdenking 4 mei Bergen op Zoom houdt op het Thaliaplein een herdenkingsplechtigheid. Deze begint om 20.00 uur met twee minuten stilte. Daarna volgen krans- en bloemleggingen. Het programma wordt opgeluisterd met muziek door Harmonie Kolpings Zonen, jongeren verzorgen een voordracht en burgemeester Frank Petter houdt een toespraak

Locatie Theater de Maagd Grote Markt 32 4611NT BERGEN OP ZOOM