BEAU4
Zondag, 06 Mei 2018, 11:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vier winden komen samen in dit verrassend fluitensemble

De schaal van Beaufort kent 12 windsterktes: beginnend bij ‘kalmte’ en eindigend bij ‘orkaan’. Beaufort symboliseert dit kwartet: niet alleen vanwege de diversiteit van hun repertoire, maar ook door de veelzijdige klanken die door de verschillende fluiten ten gehore worden gebracht. Van rustgevend basfluit-geluid tot hysterisch piccolo-geweld.

De 4 fluitisten van BEAU4 komen letterlijk uit alle windstreken en hebben elkaar ontmoet tijdens hun conservatoriumopleiding. BEAU4 verrast het publiek door het nét even anders te doen … Met dit koffieconcert in de Hofzaal Markiezenhof wordt dit een speciaal begin van je zondag.

Programmatoelichting

“The Czech-American Connection”
Met 2 Tsjechische fluitistes in een kwartet ontkom je er niet aan om een werk van de grote Antonin Dvorak aan te pakken.
Met zijn “American Quartet” leggen we gelijk de link met werken van 2 opmerkelijke Amerikaanse componisten: Nicole Chamberlain en George Gershwin. 
Chamberlain is uw gids in de bekende Franse wijk in New Orleans, terwijl Gershwin ons meeneemt naar het Broadway van 100 jaar geleden.

En omdat het ook 100 jaar geleden is dat Claude Debussy overleed, speelt BEAU4 een hommage aan deze Franse grootmeester. U hoort niet alleen zijn prachtige “Arabesques” maar ook een originele transcriptie van zijn “Children’s Corner” en HET solostuk voor de dwarsfluit “Syrinx”. Want iedereen houdt toch van een beetje Debussy op de zondagochtend....www.beau4.eu 

Locatie Markiezenhof Steenbergsestraat 8 4611 TE Bergen op Zoom Hofzaal
Kosten
Normaal tarief € 10,75