666 THE NIGHTMARE STOPT ERMEE FAREWELL TO HELL
Zondag, 06 Mei 2018
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.gebouw-t.nl

666 THE NIGHTMARE STOPT ERMEE

FAREWELL TO HELL

 

De kogel is door de kerk. 666 The Nightmare stopt ermee. Na ruim 18 jaar op talloze nationale- en internationale podia te hebben gestaan, geeft de Bergse band op zaterdag 15 september een afscheidsconcert in Gebouw-T in Bergen op Zoom. ,,We hebben er echt het maximale uitgehaald maar de koek was gewoon op. Tijd voor een mooi afscheidsfeestje”, aldus medeoprichter en drummer Jean-Paul Heck.

Samen met zanger Loek Verlaan stond hij in 2000 aan de wieg van 666 The Nightmare. ,,Gewoon om de muziek te kunnen spelen waar we beiden van hielden. Hardrock, metal maar ook gekke alternatieve popmuziek met een markant randje. 666 The Nightmare was vanaf het begin grenzeloos.” ‘Een project’ noemde Verlaan en Heck het in het begin. Maar dat liep volledig uit de hand. ,,Eigenlijk stonden we al na een paar maanden op talloze grote podia in Nederland. Grote festivals, voorprogramma’s van bands zoals Alice Cooper, Within Temptation, UFO, Mothers Finest, Uriah Heep en talloze andere grote acts. En we deden meerdere grote festivals in binnen- en buitenland.” In die 18 jaar wisselde 666 The Nightmare regelmatig van bezetting. Zangers, toetsenmannen en gitaristen kwamen en gingen. ,,Bassist Jan Luijks en gitarist Lars van Herel zitten er net als ik vanaf het allereerste begin nog in. Maar eigenlijk elke bezetting had een eigen karakter en zorgde voor nieuw elan. Dat is ook wellicht de reden waarom het zo lang leuk bleef”, aldus Heck. De laatste jaren trad 666 The Nightmare elk jaar in Gebouw-T op. ,,Dat was ons jaarconcert waar we telkens onder de vlag van een thema nieuw materiaal presenteerde.” De bandleden van 666 The Nightmare zullen overigens niet voorgoed van het podium verdwijnen. ,,5 leden van de band maken deel uit van Crazy Little Things, onze Queen Tribute-band waarmee we op dit moment door heel Nederland spelen. En de twee andere leden hebben ook allerlei projecten zoals de Van Halen tribute-band 5150 en de BOV Musicals in Bergen op Zoom.” Volgens Heck zal het laatste optreden zijn een ode zijn aan het repertoire van de band door de jaren heen. ,,De oeuvrelijst van deze band is ongelooflijk lang dus daar gaan we uit putten. Daarnaast zou het leuk zijn als een aantal oud-leden mee kunnen doen. Het moet in ieder geval een prachtig afscheid in typische 666 The Nightmare-stijl worden.”

666 The Nightmare – afscheidsconcert. Zaterdag 15 september in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Kaarten: 10,50, nu te koop op: www.gebouw-t.nl aan de kassa betaal je 11.50 euro.

Locatie POPPODIUM GEBOUW-T, WILHELMINAVELD 96, BERGEN OP ZOOM