OP DE T FESTIVAL 2018
Donderdag, 10 Mei 2018, 13:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is inmiddels traditie; op Hemelvaartsdag wordt dit jaar voor de achtste keer het gratis toegankelijke Op De T Festival georganiseerd door Gebouw-T. Op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom treden diverse bands op, is er een festivalmarkt en een grote kinderhoek voor de kleine festivalganger. Dit alles vindt plaats op donderdag 10 mei. 

Een festival voor jong en oud, dat is Op De T Festival! Vanaf 12:30 uur kan men terecht op het Wilhelminaveld. Dit jaar start het festival met een optreden van de band Hippe Gasten. Deze band is voor iedereen, maar vooral voor de jonge concertganger. Herkenbare, makkelijk mee te zingen liedjes die ook voor oude jongeren leuk zijn. Hippe Gasten wordt opgevolgd door optredens van onder andere Afrikaans geïnspireerde pop en jazz van Papa Goni, pop van lokale band The Havanas, soul en jazz van Sven Hammond en rock en soul geïnspireerde muziek van gelegenheidsband Flat Funk Rock Out. Dit laatste is de in Bergen op Zoom bekende band Flat Out, maar dan aangevuld met zangers Johannes Papilaja en Stan Verbraak. 

Naast veel muziek is er bij Op De T ook een festivalmarkt. Hier worden diverse, voornamelijk vintage en handgemaakte, producten door lokale ondernemers aangeboden. In de aparte kinderhoek kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de diverse activiteiten die er georganiseerd worden. Wanneer ze aan alle activiteiten deelnemen kunnen ze zelfs een heus diploma behalen! 

Bij het organiseren van het Op De T Festival wordt er naar gestreefd om het festival zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Zo wordt het afval gescheiden ingezameld, zijn de drinkbekers van afbreekbaar materiaal gemaakt en wordt de bezoekers aangeraden zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. 

Op De T Festival wordt jaarlijks door Poppodium Gebouw-T georganiseerd en kan niet plaats vinden zonder de inzet van tientallen vrijwilligers. Het festival is dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen achter de bar of bij de op- of afbouw van het festivalterrein. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het festival: www.opde-t.nl. 

Locatie POPPODIUM GEBOUW-T, WILHELMINAVELD 96, BERGEN OP ZOOM