Marinierskapel der Koninklijke Marine o.l.v. gastdirigent Jasper de Waal solist: Jeroen de Groot (viool)
Vrijdag, 18 Mei 2018, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.gebouw-t.nl

 

De Marinierskapel is een toonaangevend symfonisch blaasorkest en komt voort uit een traditie die teruggaat tot de tijd van luitenant-admiraal Michiel de Ruyter. Als het muzikaal boegbeeld van de Koninklijke Marine hebben de geselecteerde musici als belangrijkste taak om het Koninklijk Huis en de Nederlandse Krijgsmacht in binnen- en buitenland te vertegenwoordigen.
De 53 orkestleden worden door chef- en gastdirigenten dagelijks muzikaal uitgedaagd om te werken aan het hoge basisniveau. Men is moeiteloos in staat om van een klassiek getint programma over te schakelen naar een muzikale show met een diversiteit aan stijlen en solisten. Van militaire marsformatie, intiem begeleidingsensemble, uitgebreide bigband, klassiek harmonieorkest of een spetterende coverband; geen muziekstijl ontbreekt op het enorme repertoire.
Tijdens het concert in theater De Maagd wordt de kapel geleid door gastdirigent Jasper de Waal, voormalig solo-hoornist van o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, maar zijn muzikale carrière begonnen in Bergen op Zoom.

Op het programma staan o.a. de Festive Overture van Shostakovich, Zigeunerweisen van Pablo de Sarasate met solist Jeroen de Groot (oud-leerling van de muziekschool, winnaar van het 10e Oskar Back-concours en de Sakko Cultuurprijs 1985), het Allegro con fuoco uit de 9e symfonie van Dvorak en de Clownery for Clarinets van Harry Stalpers, directeur van de Muziekschool (1957-1987). Ook oud-muziekschool leerling en fluitdocent Bart van Tienen zal voor het voetlicht treden. Hij is sinds 1993 aan de Marinierskapel verbonden als piccolospeler.

Locatie Theater de Maagd Grote Markt 32 4611NT BERGEN OP ZOOM
€ 16.00