BLANCO SAMENWERKINGSPROJECT
Donderdag, 24 Mei 2018, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blanco – thema 2018 is Geboortegrond

Veertien kunstenaars uit West Brabant presenteren op 24 mei in de Arsis ruimte hun beeldende visie op het thema Geboortegrond. Dat bleek een rijk thema. Het inspireerde tot grote pentekeningen, schilderijen, assemblages, textiele werken, foto’s, gedichten, muziek, collages en aquarellen. 

Deze vierde donderdag van de maand, 24 mei, worden niet alleen de werken getoond, maar ook worden de werken gepresenteerd door de kunstenaars. 

Dit keer deden mee aan Blanco: Riet Buuron, Clemens Lankreijer, Mireille Corsten, Hans Timmermans, Ada Dekkers, Lia Reijnders, Hella Sluyters,Trudy Vrolijk, Karien Wiericx, Mia Zaat, Elke Zimmerman, Fiore Henken, Jodrike de Koning en Irene Weug. 

Blanco, samenwerking door een wisselende groep kunstenaars. De groep kiest een thema. Iemand start met het maken van een werk, presenteert dit werk twee maanden later. Er wordt vervolgens in reactie op elkaars werk en op basis van het thema een eigen werk gemaakt en aan elkaar gepresenteerd. Als iedereen een werk heeft wordt er in de zaal van Arsis in Bergen op Zoom en op een locatie in Roosendaal een expositie georganiseerd. 

Locatie Arsis Kunst en Sociëteit Kometenlaan 38 4624CS Bergen op Zoom