JAZZBOZ - SOCIÉTÉ POUBELLE D’OR
Zondag, 27 Mei 2018, 14:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dat Société Poubelle d’Or zijn bestaansrecht als orkest inmiddels heeft bewezen blijkt wel uit de respectabele leeftijd: deze band uit Bergen op Zoom opgericht in 1984 vertolkt al jaren muziek uit vervlogen tijden vanaf de jaren ’30 tot en met ’60 en vindt hiervoor nog steeds een breed publiek.

Oude arrangementen worden opgepoetst en aangepast aan de bezetting van het orkest. Maar ook modernere nummers zoals van Carold Emerald en Amy Winehouse worden niet geschuwd. En vele jonge internationale artiesten zoals Michael Bubblé, Robbie Williams, Harry Connick Jr. en zelfs Lady Gaga maken tegenwoordig furore met klassieke nummers, nadat ze in een modern jasje zijn gestoken.

In al die jaren heeft Société Poubelle d’Or op menig podium gestaan in Nederland en België zowel voor dansavonden, diners, recepties als luisterconcerten.

De uitstraling van het orkest is passend bij de muziekstijl: smokings, cocktailjurken en avondtoiletten. Natuurlijk volgen er zo nu en dan wisselingen in de bezetting zoals eind 2014, toen een aantal leden veelal na 10 of 15 jaar de band verlieten.

Vrij snel kondigde zich een aantal nieuwe jonge muzikanten aan om dit unieke orkest te versterken en waarmee zeer enthousiast wordt gerepeteerd. Société Poubelle d’Or bestaat momenteel uit 14 muzikanten, een zanger en zangeres. 

Locatie Beursplein Bergen op Zoom Beursplein 1 4611JG Bergen op Zoom