FOTO-EXPOSITIE BRABANT STOET
Zondag, 16 September 2018, 08:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 7 september opent de commissaris van de Koning de grensoverschrijdende rondreizende expositie over loopgroepen in de Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Deze expositie is samengesteld door VVLL (Verbond Volkscultuur in de Lage Landen) de Brabant-Collectie Universiteit Tilburg en LECA (Landelijk Expertise Centrum voor cultuur van alledag) en dit onder de koepel van de Hoeders van Brabant. Een week later, op 16 september, trekt de Brabant Stoet door Bergen op Zoom. 

Wat is de opzet van de rondreizende expositie?
Er wordt een selectie van ongeveer 150 foto’s gemaakt. Waarin de onderwerpen centraal staan zoals: Carnaval, Gilden, Begrafenis, Harmonie en Fanfare, Stellopers, Volksdansen, Reuzen, Processie, Neomist, Driekoningen, Praalwagen, Bevrijding, Koninklijk bezoek.

Wanneer is de tentoonstelling open?
De expositie zal in Bergen op Zoom geopend worden op vrijdag 7 september 2018. Daar zal deze een paar weken te bezichtigen zijn.

Waar is de tentoonstelling te zien? 
De expositie is vanaf 7 september een paar weken te zien in de Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Na enkele weken zal het worden tentoongesteld in Antwerpen. Daarna zal de tentoonstelling rondreizen door het Groot Brabantse land.

Locatie Sint Gertrudiskerk Grote Markt 10 4611NR Bergen op Zoom