Beroemd Iers echtpaar brengt delicatessen uit Galway naar Bergen op Zoom
Zondag, 07 Oktober 2018
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beroemd Iers echtpaar brengt delicatessen uit Galway naar Bergen op Zoom

Liefhebbers van seafood kennen ze beslist: Kate en Simon Kennedy van het Ierse Killary Fjord. Zij runnen hun mosselkwekerij al ruim dertig jaar met veel succes en hebben hiermee internationale faam verworven. Op 5, 6 en 7 oktober brengen Kate en Simon hun beroemde mosselen, oesters en kokkels naar het culinair evenement ProefMei Celebrates Seafood in Bergen op Zoom.

 

Streekproducten

ProefMei is al jaren een befaamd evenement, dat jaarlijks in mei (de naam zegt het al) gehouden wordt in en om stadspaleis het Markiezenhof. De streekproducten aardbeien, ansjovis en asperges worden hierbij door gerenommeerde restaurants in de schijnwerpers gezet.

 

Samen met Ierland

Dit jaar wordt er eenmalig een ProefMei Celebrates Seafood gehouden. Dit omdat Brabant dit jaar de titel 'Europese regio van de gastronomie' veroverd heeft, evenals het Ierse Galway. Daarom hebben Bergen op Zoom en Galway de handen ineen geslagen voor een uniek evenement.

 

Vis, vlees, muziek en spelletjes

Speciaal voor deze gelegenheid wordt de binnenplaats van stadspaleis het Markiezenhof omgetoverd tot een ware visafslag. De Nederlandse inbreng heeft als thema: 'De eetbare Oosterschelde'. Je geniet hier van vis, mosselen, maar ook van zeegroenten zoals zeewier en zeekraal.

 

De echte vleeseters worden tijdens ProefMei niet vergeten. Maarten en Josephine Hamel serveren hier het eerlijke, biologische vlees van hun varkensboerderij in Steenbergen.

 

En er is meer te doen tijdens ProefMei Seafood! Natuurlijk is er muziek en op zaterdag- en zondagmiddag een speciaal OERRR-programma voor kinderen (het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, www.oerrr.nl). Hierbij kunnen kids waterbeestjes vangen, natuur- en waterspelletjes doen, vogelzaadbommen maken en vogelhuisjes timmeren.

 

Live programma seadfoodcollege!

Op zaterdagmiddag neemt Marlies van Lier van FRIS Presentaties je tussen al het proeven door mee in de wereld van een aantal bijzondere gasten zoals Sandra Roefs van De kleine Kievit, Josephine Hamel van Boerderij Hamel, sterren chef Pieter Bosters van restaurant Mijn Keuken en Tiny Aarts van o.a. Hoeve Hildernisse. Een spraak- en smaakmakende middag. Kom meer te weten tijdens de seafoodcolleges!

 

Live-verbinding met Galway

ProefMei Celebrates Seafood opent vrijdag 5 oktober met een live-verbinding met het Galway, waar op dat moment het oesterfestival start. En live aanwezig in het Markiezenhof zijn dus Kate en Simon. Zij komen met hun zelf gekweekte schelpdieren naar Bergen op Zoom om de smaak van West-Ierland te laten proeven.

De schelpdieren van Simon en Kate hebben een unieke smaak, omdat ze in zoet en zout water worden gekweekt. Proef en beleef het West-Ierse Galway voor één weekend in West-Brabant!

 

ProefMei Celebrates Seafood vindt plaats op 5, 6 en 7 oktober in het Markiezenhof te Bergen op Zoom. Het evenement is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.proefmei.nl.

Locatie het Markiezenhof Steenbergsestraat 8 4611TE Bergen op Zoom