Opgegraven geschiedenis gaat terug tot het ontstaan van Oudenbosch OUDENBOSSCHE BODEMVONDSTEN IN NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM TIJDENS NATIONALE ARCHEOLOGIEDAGEN
Vrijdag, 12 Oktober 2018, 13:30 - 16:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de maand oktober toont het Natuurhistorisch- en Volkenkundig Museum in Oudenbosch lokale archeologische vondsten. Hiermee sluit het museum aan op de landelijke archeologiedagen. De expositie toont artefacten die teruggaan tot het ontstaan van Oudenbosch.

 

Op 12, 13 en 14 oktober staat Nederland in het teken van de archeologie. Het NVMO sluit aan op de nationale archeologiedagen met een expositie van bodemvondsten uit Oudenbosch. Tevens wordt daarmee aangehaakt bij de Maand van de Geschiedenis en het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed met als thema: ‘Opgegraven Geschiedenis’.

 

Tentoongesteld zijn gebruiksvoorwerpen die een aantal jaren geleden werden gevonden voorafgaand aan de nieuwbouw van het appartementencomplex en supermarkt bij de Kade. De voorwerpen geven een beeld van het dagelijks leven in Oudenbosch, zoals dat was in de zeventiende en achttiende eeuw. Bij de veldwaarnemingen zijn echter ook oudere bewoningssporen aan het licht gebracht die teruggaan tot het ontstaan van Oudenbosch.

 

De expositie is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden op woensdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur (en voor groepen op afspraak) en is tot eind november te zien.

 

Stichting Nationale Archeologiedagen

De Stichting Nationale Archeologiedagen zet zich al enkele jaren samen met haar partners in om de Nederlandse archeologie toegankelijker te maken voor iedereen.

Veel verenigingen, musea en archeologische depots organiseren dat weekend workshops, lezingen en open dagen voor oud en jong publiek. Door het hele land is een ruim aanbod van meer dan 300 activiteiten!

Het programma van de Nationale Archeologiedagen 2018 is te vinden op www.archeologiedagen.nl.

Locatie NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM Markt 30a Oudenbosch