LE NOISE - TRIBUTE TO NEIL YOUNG + GOD SAVE THE KINKS
Zaterdag, 13 Oktober 2018, 20:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.gebouw-t.nl

LE NOISE

Op ‘Radio Harlaz’, de derde langspeler van Mad About Mountains, staat een song met als titel: ‘Look At Him Now’. Daarover had Humo het volgende te melden: “Er valt niet naast te horen dat dit eigenlijk ‘Heart Of Gold’ van Neil Young is, maar dat is niet erg. Overigens geeft frontman Piet De Pessemier het ruiterlijk toe.” Ook dat hij vaak werd geïnspireerd door Crazy Horse, geeft Piet toe.

En dat zet hij kracht bij met LeNoise – Piet met drie muzikanten die hij vond in het dorp Zelem –, vier mannen die tijdens het spelen niet kunnen verbergen dat Neil's misschien wel beste begeleidingsband hen vaak de weg heeft gewezen. Maar dat is niet erg. LeNoise speelt zijn favoriete Neil-songs dan ook met wat de bandleden verstaan onder de Crazy Horse-feel. Grote songs als ‘Down By The River’ en ‘Cinnamon Girl’, maar ook verborgen parels van albumtracks. Van welbepaalde nummers, vaak megapublieksfavorieten, worden de handen dan weer geestdriftig af gehouden.

Dat dat niet erg is, probeerde LeNoise jarenlang duidelijk te maken voor zichzelf in een ruimte van drie op vier, en nu ook buitenshuis voor al wie het horen wil.

*** LeNoise is
Piet De Pessemier - Mad About Mountains, Winterland '76 (voice/guitar)
Vital Maesen (bass)
Luc Schreurs - HoodooClub (guitar)
Jo Smeets 

GOD SAVE THE KINKS

Bekend van klassiekers als “Lola”, “You Really Got Me”, en “Sunny Afternoon” blijft de muziek van The Kinks tot de dag van vandaag harten veroveren. Gezien de groep zelf al langer dan 20 jaar niet meer op een podium stond, neemt God Save The Kinks graag de taak op zich nieuw leven te blazen in dit ronduit fantastische repertoire. Met Dave Schroyen op drums (Evil Superstars, Millionaire), Marco Z op bas (“I’m a Bird”) en Frank De Roeck en Marco Cirone (Rumours - Fleetwood Mac Tribute) als respectievelijk Ray en Dave Davies op gitaar en zang, nemen ze het publiek mee op een opwindende sixties en seventiestrip. Langsheen hun vroege dansbare R&B-songs (“So Mystifying”, “Ev’rybody’s Gonna Be Happy”), voorbij de baanbrekende vuile garagerockhits (“Till The End of the Day”, “All Day and All of the Night”), hun archetypische Britpopsongs avant la lettre (“Dandy”, “A Well Respected Man”, “Waterloo Sunset”) komen we uit bij nummers waarmee andere artiesten populair werden (“This Strange Effect” / Dave Berry, “I Go To Sleep” en “Stop Your Sobbing” / Pretenders en “David Watts” / The Jam). Meezingers als “Days”, “Death of a Clown” of “Dedicated Follower of Fashion” en culthits als “Strangers”, “This Time Tomorrow” en “Who Will Be The Next In Line” zullen u uiteraard ook niet gespaard blijven. 

God Save The Kinks is
- Dave Schroyen (Millionaire, Evil Superstars) as Mick Avory on drums
- Marco Zanetton (Marco "I'm a Bird" Z) as Pete Quaife/John Dalton on bass
- Marco Cirone (A Fleetwood Mac Tribute, Tour Of Duty Band) as Dave "The Rave" Davies on guitar and vocals
- Frank De Roeck (Cliff Willy, Frank and the Love Police) as the one and only Ray Davies on lead vocals and guitar

 

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611WJ Bergen op Zoom
PRIJS
DEURTICKET €13,50
VOORVERKOOP €12,50
VRIENT VAN T €9,75
Prijzen zijn inclusief €1,50 servicekosten