G-groep van Spado viert 20-jarig bestaan
Zaterdag, 13 Oktober 2018, 12:30 - 16:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
G-groep van Spado viert 20-jarig bestaan
 
Sinds 1998 bestaat binnen atletiekvereniging Spado het aanbod van atletiek voor gehandicapten, de zogenaamde G-groep. De eis die bij deze groep is gesteld is dat de atleten kunnen lopen en zich thuis moeten voelen binnen deze groep. Deze groep bestaat uit gemiddeld 35 atleten met verschillende soorten beperkingen. Zowel sporters met autisme, gedragsproblemen, laag intellect, down-syndroom als spasme sporten in deze groep. In 2003 is vervolgens gestart met een groep voor junioren. Wekelijks sporten beide groepen en geregeld nemen de atleten ook deel aan wedstrijden.
Naast de twee G-groepen is sinds mei 2017 een derde groep die zich specifiek richt op RaceRunners. Een Racerunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, waarmee je je kunt voortbewegen door te lopen of te rennen.  De Racerunner is geschikt voor kinderen (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Ook voor atleten met een beperkte handfunctie (die daardoor geen rolstoelsport kunnen beoefenen) kan Race Running een geschikte sport zijn.  Na anderhalf jaar bestaat de groep ut elf atleten die wekelijks aan het sporten zijn.
Gezamenlijk wordt op 13 oktober a.s. gevierd dat de G-groep van Spado 20 jaar bestaat. Onder de naam van ‘Oktoberfestspiele’ wordt op een gezellige wijze gesport en gevierd, waarbij de opening zal plaats vinden door wethouder Andrew Harijgens, Omdat je een verjaardag bij voorkeur viert met vrienden, komen o.a. ook collega-atleten uit Spijkenisse en Breda deelnemen aan het verjaardagsfeest. De middag wordt afgesloten met braadworst en hambugers in de ‘Biergarten d’n Assieschuif’ van Spado.
 
Locatie Sportpark Rozenoord: Beukenlaan 16 4624 AE Bergen op Zoom