Kaders & Kunst | ARTnieuwsbrief
Zaterdag, 27 Oktober 2018
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beste klant en kunstliefhebber,
Nu de zomer weer ten einde is en de koudere maanden er weer aan komen, wordt het weer tijd om het binnen knus en gezellig te maken!
Wij nodigen u dan ook graag uit om onze winter expositie te bezoeken, wij hebben 6 kunstenaars, zowel beeldend als ruimtelijk, werk van hun hand tentoonstellen in onze galerie.
Florentina Guinea, Joke Schepers, Luk Luts, Suzana Jovanovic, Mieke van den Hoogen en Frans van Drunen maken van onze galerie deze winter een warme woonkamer.
Forentina Guinea stelt zich als eerste zelf aan u voor:
De onderwerpen die ik kies, zijn tafereeltjes waar ik door geraakt word.
Wat de lichtval in de natuur doet beroert me. Wat licht doet met alles wat bestaat maakt indruk op mij, en het inspireert mij om te gaan schilderen.
Met mijn onderzoekende geest aanschouw ik, beleef ik mezelf en de omgeving, en reageer ik op wat de omgeving met mij doet. Het subtiele reageren van mijn zintuigen op wat er in mijn omgeving plaats vindt, intrigeert mij: het ene moment blijdschap, het andere moment verdriet. Kwetsbaarheid en beheersing wisselen elkaar af met het grootste gemak. Mijn gevoelens en emoties zijn als een kleurenpalet, ze geven vorm en uitdrukking aan mijn persoonlijkheid.
Zoals het licht de natuur beroert, zo worden ook mijn emoties beïnvloedt door de omstandigheden van het moment. Tijdens het schilderen word ik stil van binnen. Herinneringen en beelden van gebeurtenissen, die mijn dierbaar zijn, en ooit indruk op mij gemaakt hebben, komen zomaar naar boven. Alles valt op zijn plaats als ik schilder, en ik verstil. Vanuit die stilte schilder ik.
Vormen, kleuren, emoties, gevoelens en gedachten, allen verstrengeld, versieren het doek.
De onschuld van een bloem, vurige emoties, alles komt tevoorschijn en vermengt zich, om uiteindelijk een geheel te worden.
 
 
Joke Schepers siert onze wanden met kleurrijke schilderijen in acrylverf.
Joke Schepers (1956) volgde de Academie Minerva in Groningen, in de vrije richting schilderen en zeefdruk. Zij woont en werkt in Groningen.
In haar schilderijen, een combinatie van acrylverf, Japans papier en zand, toont Joke Schepers gevoel voor kleur en materiaal. Zij roept poëtische beelden op. “De net niet tastbare en zichtbare wereld vormt voor mij een belangrijk uitgangspunt.” Deze wereld roept zij al werkende op, spontane invallen toelatend om uiteindelijk bij de thema’s te komen die haar boeien. Composities die tussen figuratie en non-figuratie zweven, mystificaties waarbij vage contouren slechts vluchtige figuren aanduiden.
Ook spelen symbolen een rol.” Opvallend is de gelaagde manier van schilderen en het harmonisch kleurgebruik.
 
 
De volgende exposant is Luk Luts.
Met een aangeboren alertheid voor schoonheid in de natuur,aangescherpt door zijn ervaring als zeer verdienstelijk pastelschilder en fotograaf, “door-grondt” Luk Luts de diverse steensoorten.
Het gamma strekt van Mergelzandsteen, via Diestiaanse ijzerzandsteen, Franse stenen over Belgische en Ierse arduin, de prachtige, maar delicate Noir de Mazy-stenen, naar de unieke Italiaanse marmer Bianco Statuario en de kleurrijke Zimbabwaanse steen: Opaal en Springstone.
De gefossieleerde boodschap of “in-druk” van de steenmassa verduidelijken of vrouwenbeelden bevrijden uit hun eeuwenoud stenen bolster, is zijn obsessie.
Luk Luts is de man die naast onderwijzer ook steen-wijzer werd. Niet enkel omdat hij in relatief korte tijd de steen steeds beter aanvoelt en zo steenwijzer wordt, maar ook omdat hij ons in zijn persoonlijke stijl aanwijst wat hij in een steen ziet. Wie zijn werken eenmaal aanvoelt, zal ze steeds herkennen.
 
Magisch realisme, surrealisme, onder die noemer valt het werk van Suzana Jovanovic.
Suzana over zichzelf: "Figurative art, surrealism, fusion of philosophy, metaphysics and art.
My art is VISUALLY RHETORICAL – so I have been told by my dear friend philosopher and a poet. There is no better way of describing my art, I guess
Painting has been my life path since my early ages,it’s the way that I connect to an essence of my existence.
I am a self tought artist, addicted to aesthetics.
My creativity opened more options on the field of art and therefore I have designed clothes, tattoes, illustrated for the highschool newspapers, designed logos for the local companies…
 
Mieke van den Hoogen toont met haar beelden een lach op je gezicht :-)
Mieke: "Al sinds mijn vroegste jeugd speelt creativiteit een belangrijke rol. Na verschillende opleidingen en cursussen ben ik helemaal in de ban van de klei geraakt.
Voor mij een perfect materiaal om mezelf te kunnen uiten. Het werken met een puur materiaal waaraan ik vorm kan geven, ligt mij goed".
Ronde vormen hebben mijn voorkeur, voornamelijk met “de vrouw” als thema. Dit is in de ruimste zin van het woord. De vrouw is op velerlei gebied een geweldige inspiratiebron voor mij.
De eigenschappen van vrouwen, hun mogelijkheden en onmogelijkheden, vormen en houdingen probeer ik in mijn werk te laten zien.
 
 
Last but not least deelt Frans van Drunen zijn passie voor beeldhouwen met u.
Frans: "Al jaren woonachtig in Brabant, weliswaar met onderbrekingen maar wil er nu niet meer weg". Ik ben gegrepen door het “bewerken” van steen, een eerlijk materiaal. Op dit moment volg ik een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Abstract en figuratief beeldhouwwerk is waar ART60 voor staat.
ART60 geeft iedereen de kans om een kijkje te nemen in de collectie van uniek eigen beeldhouwwerk. Alle werken worden handmatig en met veel liefde gemaakt. Wanneer een stuk af is, is het niet alleen een lust voor het oog, maar zeker ook een genot om het te “voelen”.
ART60 biedt de mogelijkheid een dergelijk werk aan te schaffen. Een mooie plek in huis of kantoor wordt hierdoor nog meer geaccentueerd. Ook als geschenk bij een speciale gelegenheid zal het zeker een voltreffer zijn, een tweede bestaat immers niet!
Tevens is het uiteraard mogelijk een idee aan te dragen en uit te laten werken, zodat persoonlijke voorkeuren een grote rol kunnen spelen.
 
 
Graag tot ziens!
Locatie Kaders & Kunst, Bosstraat 27, 4611 NB Bergen op Zoom