Amnesty International Write for Rights
Zaterdag, 08 December 2018, 11:00 - 14:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Amnesty International Write for Rights
Na het zeer succesvolle Write for Rights-event afgelopen jaar, gaat Nederland opnieuw massaal brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Ook in Roosendaal wordt op 8 december volop geschreven. In de koffiehoek bij de bibliotheek worden om 11.00 uur de deuren geopend en schrijven we tot 14.00 uur door.

Er worden brieven geschreven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Ook sturen de brievenschrijvers de mensen die dit jaar centraal staan groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn.

Tijdens de het Write for Rights-event van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 173.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden meer dan 5 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd. Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid. 

Brieven schrijven werkt
Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. 

Tijdens het Write for Rights-event van 2018 krijgen 8 vrouwenactivisten speciale aandacht. Vrouwen die hun nek durven uitsteken voor anderen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting
Locatie Parrotia Markt 54a 4701 PH Roosendaal