De Fanfare Korps Nationale Reserve
Donderdag, 20 December 2018, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.dekringroosendaal.nl
De Fanfare Korps Nationale Reserve
Holidays Are Coming is de jaarlijkse kerstshow van de Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR) en staat garant voor een sfeervol in Amerikaanse bigband stijl concert waarvoor het orkest elk jaar andere bekende solisten en groepen inviteert. Dit jaar zijn de zusjes Loïs Lane uitgenodigd.

De FKNR is één van de vier orkesten van de Koninklijke Landmacht en bestaat helemaal uit reservisten. Het orkest speelt veelal voor het Korps Nationale Reserve, de Koninklijke Landmacht en is vaak onderdeel van militaire uitvoeringen in binnen- en buitenland. Een jaarlijks terugkerend optreden is het korpsconcert in Theater Flint in Amersfoort dat altijd in het laatste weekend van maart plaatsvindt, tenzij dat een paasweekend is. Hier weet het orkest het publiek steeds weer opnieuw te verrassen met een bijzonder samengesteld concert.
De FKNR staat sinds 2018 onder leiding van Chef-dirigent kapitein Alfred Willering. 

Loïs Lane.
“My Best Friend” en ”AChristmas Letter from a Soldiers Wife”, alle twee liedjes van de succesvolle zussen Monique en Suzanne Klemann die al sinds 1985 het duo Loïs Lane vormen. De groep werd opgericht door Monique en kort daarna versterkt door Suzanne. Al snel creëren de dames een karakteristieke sound waarmee ze later grote hits scoren waarvan de meest bekende hit “My Best Friend” is geworden. Hun eerste hit was de titel song van de gelijknamige film “Amsterdamned” van regisseur Dick Maas. Tot op de dag van vandaag zijn de zussen Loïs Lane graag geziene gasten op internationale festivals en evenementen en in het pop circuit.

#Home
Het thema van de kerstshow is #Home, een toepasselijke titel voor iedereen die de kerst het liefst thuis bij familie en vrienden wil vieren. Ook dit jaar zijn er bekende en veelal Amerikaanse kerstliedjes in de show opgenomen die de sfeer bepalen. 

Door de keuze van Loïs Lane zit er ook een aantal verrassende versies van liedjes in het programma waarbij de sfeer varieert van de roaring twenties bigband naar de grootste kersthit van de laatste jaren “All I Want For Christmas” van wereldster Mariah Carey.

Maar ook eigen hits van Loïs Lane zijn verpakt in een kerstarrangement en vormen een mooie combinatie van de popzangeressen en het orkest.

Deze kerstshow met het vijftig-koppige Fanfare orkest is de ideale start in aanloop naar de kerst 2018, een show om met familie en vrienden naartoe te gaan om je te laten onderdompelen en verrassen in een avond van herken- en meezingbare kersthits uit verschillende decennia.
Locatie De Kring Roosendaal Kerkstraat 4701 HT Roosendaal
Ticket: € 7,50