Tb. LYNX - Apocalypse How
Dinsdag, 05 Februari 2019, 20:15
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.dekringroosendaal.nl
Tb. LYNX - Apocalypse How
tekst: Simon Weeda - regie, muziek en soundscape: Ivar van Urk - spel: Elisa Beuger, Julia van de Graaff en Stijn Westenend

Nel bereidt zich al jaren voor op een ramp. In haar kelder heeft ze etenswaren en survivalapparatuur, genoeg voor drie mensenlevens. Wanneer haar dochter en schoonzoon haar naar een verzorgingstehuis willen sturen, sluit Nel hen, en zichzelf, op in de kelder en slikt de sleutel in. Verloren onder de grond, zonder dag of nacht, proberen ze elkaar te begrijpen.

De makers van Theatergroep LYNX zijn gefascineerd door preppers, mensen die zich wapenen tegen het einde der tijden. De een heeft zijn boot klaarliggen voor als die tsunami hem overvalt, de ander bouwt stralingsbestendige atoombunkers en verzamelt jodiumtabletten. Je kunt preppers verwijten dat ze doorslaan. Maar doet hun gedrag niet denken aan onze eigen twijfel over de zin van het leven en onze angst voor de eindigheid? In de zwarte komedie Apocalypse How gaat de groep op zoek naar het humoristische van angst, paranoia en overlevingsdrang en biedt je een kijkje in het existentiële ravijn dat in ons allen gaapt.
Locatie De Kring Roosendaal Kerkstraat 1 4701 HT Roosendaal