25e Editie Gròòt Berregs Diktee
Woensdag, 13 Februari 2019, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de traditionele woensdagavond na het Neuzebal, organiseert Dialectgenootschap de Berregse Kamer, voor de vijfentwintigste keer, ’t Gròòt Berregs Diktee. Die woensdag is dit jaar 13 februari.

Wat begon als een geintje, is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken, vast onderdeel van de activiteitenkalender van Bergen op Zoom. Als thema koos De Berregse Kamer dit jaar voor Lammedamardoen. Een van die Bergse aan-elkaar-schrijf-woorden die zo lekker sappig klinken. Met het thema hoopt het dialectgenootschap dat weer veel mensen zich geinspireerd voelen en denken: ‘Meedoen met ’t Gròòt Berregs Diktee; Lammedamardoen’. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. òf telefonisch via nummer 06-83355280.

Het wordt een drukke avond, want ook ’t Gèèfste Berregse Woord zal die avond bekend gemaakt worden. Tientallen mensen hebben, via de website van De Berregse Kamer, het Bergse woord genomineerd dat zij het mooiste vinden.

Én, de winnaar van ’t Jeugddiktee, Sam Jansen, komt zijn prijs ophalen. Van alle 259 kinderen die ‘t Jeugddiktee hebben gemaakt was hij, met maar drie foutjes, de allerbeste. Sam zit op Basisschool De Kreek, die ook de Jeugddiktee Wissel-ApposTroffee won dit keer. Het wordt dus een drukke avond die bol staat van het Bergs dialect.

 

Locatie Vestzaktheater Het Zwijnshoofd Moeregrebstraat 18 4611JC Bergen op Zoom