PIANOCONCERT MET FRANS ACCENT IN d’ ENGELENBURGH
Zondag, 24 Februari 2019, 14:15
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pianoduo Symbiosis komt naar Fijnaart

PIANOCONCERT MET FRANS ACCENT IN d’ ENGELENBURGH

 

Zondag 24 februari krijgt een muzikaal accent. Die middag geeft het vlaamse pianoduo Symbiosis een exclusief pianorecital in d’Engelenburgh. Het concert krijgt een frans accentje.

 

Liefhebbers van klassieke muziek houden de zondagmiddag op 24 februari vrij. Zij hebben de kans om een prachtig concert bij te wonen van een bijzonder duo.

Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans zijn twee jonge pianisten die elkaar leerden kennen in het conservatorium van Antwerpen. Ze behaalden er beiden hun masterdiploma met grote onderscheiding in de klas van Levente Kende en Heidi Hendrickx. Hun hechte vriendschap en gedeelde passie voor vierhandige pianomuziek bracht hen samen tot ‘Pianoduo Symbiosis’.

 

Sinds 2016 leggen zij zich vol overgave toe op het pianoduorepertoire, en dat resulteerde in een reeks concerten in België en Nederland. Afzonderlijk traden beide pianisten al op in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Hongarije en Italië. Zij werden meermaals finalist en laureaat in nationale en internationale wedstrijden.

Naast hun activiteiten op het podium zijn beide pianisten ook verbonden aan de Antwerpse Academies: Elisabeth geeft pianoles en initiatie in Deurne en Sander is leraar piano en ‘piano-atelier’ in Borgerhout.

 

Op 24 februari spelen zij ‘Invitation au voyage’, een muzikale reis door Frankrijk. Laat u verrassen met werken van o.a. Poulenc, Bizet, Debussy, Mozart, Chopin en Fauré. Bij elk muziekstuk wordt iets verteld over de componist, de compositie of iets verrassends.

Na afloop is er een ‘ontmoet en groet’moment met de musici.

 

reserveren

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 14,- inclusief koffie met taart. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie D ‘ E N G E L E N B U R G H Molenstraat 24 4793 EG Fijnaart