Real Beauty & Mens Fotoproject over mannelijk naakt en vrouwen met lichaamshaar
Donderdag, 11 April 2019, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij nodigen u uit voor een presentatie-avond met het werk van Rem van den Bosch. Na de zgn 'Work in Progress' tentoonstellingen bij resp. VOC Hasselt (BE), LDS46 te Den Helder en Fotogalerie Objektief, Stichting voor Fotografie te Enschede is de laatste presentatie van de projecten MALE en HAIR bij ons op donderdagavond 11 april.

 

Hiermee komt een eind aan de fotografische projecten van Rem van den Bosch waarbij onderzoek wordt gedaan naar mannelijk naakt anno nu en lichaamshaar bij vrouwen. Beide analoog gefotografeerde series zijn eind 2017 gestart en besloegen een werkperiode van 2 jaar met als eindresultaat een boek.

 

De projecten en presentatie zijn katalysator en aanjager voor gesprek en tonen de zelfbewuste mens. In de huidige tijd bestaat de behoefte om op informele wijze en veelal in groepsverband maatschappelijke processen te bespreken. Ze fungeren echter ook als kapstok en zijn metaforisch voor onze manier van kijken naar 'wie je moet zijn' anno nu volgens (social) media; ook voor de vraag in hoeverre je daaraan wilt voldoen.

 

In welke mate wordt druk ervaren vanuit de omgeving, (social) media en maatschappij en in hoe verre ga je daar in mee? Projecten als MALE en HAIR bieden opening voor maatschappelijke dialoog, in het bijzonder over mechanieken achter beeldvorming.

 

Selectie en gesprek
Na een korte introductie wordt op deze avond een aanzienlijke selectie klein formaat beelden getoond. De mogelijkheid bestaat om met de kunstenaar in gesprek te gaan en tot dialoog te komen omtrent de thematiek. Daarnaast wordt inbreng gevraagd van het publiek in de finale selectie die gebruikt wordt voor het komende boek dat door crowdfunding tot stand komt. De projecten MALE en HAIR worden samengevoegd en in boekvorm gepresenteerd onder de titel 'MENS'.
Op deze avond wordt u uitgenodigd om actief te participeren! Tevens wordt op deze avond officieel een aantal nieuwe projecten aangekondigd die starten in de zomer van 2019.

 

Recent project A Muse a Day 2015-2017
A Muse a Day: 365 opeenvolgende dagen een interview en artistiek naaktportret met een onbekende vrouw in Nederland of België. In 2017 als project gepresenteerd tijdens UNSEEN Photo Fair Amsterdam met bijhorende boekpresentatie (408 pagina's) met uitgever Lecturis. www.amuseaday.com

 

Rem van den Bosch
Afgestudeerd in 2000 aan de kunstschool Academie St.Joost in Breda en sindsdien in sociale context aan het werk met fotografie en mensen. Residenties en lezingen: RAID Projects, Los Angeles (US), Bethannien, Berlin (DE) and Ateliers '89, Oranjestad (

Locatie Kometenlaan 38 Bergen op Zoom.