AIDA Stichting BOV
Zondag, 14 April 2019, 14:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Egypte zingt en danst op de tonen van de liefde en het verraad

Egypte zingt en danst als Stichting BOV van 5 t/m 14 april 2019 de musical AIDA brengt op de planken van theater De Maagd. De Disney musical is geschreven door Elton John en Tim Rice en het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige opera van Verdi. Daarmee brengt de cast van de BOV wederom een spraakmakende productie op het toneel.

De voorstelling

AIDA speelt zich af in het Egypte van de farao's, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone AIDA. Radames weet dan nog niet dat AIDA de dochter van de koning is. Wel is hij op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: AIDA en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar. Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af… 

BOV 65 jaar

Voor Stichting BOV is het een bijzonder seizoen omdat zij 65 jaar bestaan. Wij zijn trots dat dit jubileum op ons podium wordt gevierd met de musical AIDA. De feestelijke première is op 5 april. De overige speeldata zijn: 6 april, 10 april, 11 april, 12, april, 13 april en 14 april (matinée) 2019. 

Amateur Musical Awards

Stichting BOV viel de afgelopen jaren in de prijzen bij de landelijke Amateur Musical Awards. Zo wonnen zij met de musical Petticoat onder andere de award voor Beste Musical en met de musical The Wiz de award voor Beste Musical Comedy. Ook dit jaar was de stichting genomineerd voor hun opvoering van de Producers en ze deden het weer!

De Awards die ze, op 10 december 2018, mee naar huis mochten nemen:
Beste Vormgeving/Toneelbeeld
Beste Mannelijke Hoofdrolspeler (Albert-Jan Verhees)
Beste Musical

Locatie Theater de Maagd Grote Markt 32 4611NT Bergen op Zoom
€ 24.25 / € 19.25 / € 14.25