Boekpresentatie ‘Het Negende Beleg’
Zondag, 05 Mei 2019, 16:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De in Steenbergen woonachtige Robert Catsburg presenteert op Bevrijdingsdag in het Oude Stadhuis aan de Grote Markt in Bergen op Zoom zijn boek ‘Het negende beleg’. Hierin beschrijft hij buitengewoon gedetailleerd de opmars van de geallieerde troepen en de bevrijding van Zuidwest Nederland in het najaar van 1944.

Het eerste exemplaar van zijn boek wordt overhandigd aan de Steenbergse burgemeester R. van den Belt, in zijn rol als voorzitter van de Raad van Advies voor de Stichting Bevrijding Brabantse Wal. De uitreiking vindt plaats in nauwe samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom en de Stichting Bevrijding Brabantse Wal.

'Het negende beleg' vertelt het verhaal van ruim 200 Canadese en Britse soldaten die tijdens de strijd in West-Brabant het leven lieten. De gevechten in en rondom de plaatsen Huijbergen, Wouwse Plantage, Bergen op Zoom, Heerle, Wouw, Moerstraten, Halsteren en Tholen zijn tot op heden niet eerder gepubliceerd, maar nu in dit boekwerk tot op detailniveau gereconstrueerd. Na de boekpresentatie kan met een drankje worden nagepraat. 

Locatie Oude Stadhuis Bergen op Zoom Grote Markt 1 4611NR Bergen op Zoom