Bevrijdingswandeling Roosendaal met live gedichten
Zondag, 05 Mei 2019, 10:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op Bevrijdingsdag organiseert VVV Roosendaal twee unieke wandelingen onder leiding van de locals Joss Hopstaken en Theo de Munnik. In het kader van de bevrijding worden op de route diverse monumenten en gedenkstenen bezocht. Tijdens de wandelingen worden er live gedichten voorgedragen. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Wandelroutes
Op de ene route kom je langs het Polar Bear monument, het symbool voor de bevrijding door regimenten van de Polar Bear Divisie en een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Bij de andere wandeling kom je langs Stolpersteine, ofwel struikelstenen, die herinneren aan de Holocaust. Ook het Parklaanmonument, het beeld in de voorgevel van Mariadal en de begraafplaats zijn in deze tocht opgenomen. Dit jaar worden er tijdens de wandelingen gedichten over bevrijding of oorlog voorgedragen.

Geleide wandeling
De local Joss of Theo neemt je mee langs geschiedkundige punten in de stad, waaronder monumenten, gedenkstenen en gebouwen die iets vertellen over de dramatische gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. 


Inschrijven
Belangstellenden dienen zich vanaf 1 april a.s. in te schrijven voor deze unieke wandelingen. De wandelingen starten beiden om 10.30 uur. Deelname kost € 4,50 p.p. 

Locatie Centrum 4701 PC Roosendaal