Kinderactiviteiten in het Markiezenhof Kleiworkshop Bergse amforen, archeologische bodemgeheimen en een demonstratie glasblazen
Woensdag, 08 Mei 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er staan een aantal leuke kinderworkshops op de agenda van het Markiezenhof. Deze hebben een link met aarde, het thema van de tentoonstelling ‘Lage Landen, schatten uit het Rijks’.

Er is een kleiworkshop, ‘Maak je eigen mini amfoor’. Kinderen gaan een kruikje maken met een leuk bijzonder oor. Bij de workshop ‘Archeologische bodemgeheimen’, gaan ze puzzelen met scherven als een echte archeoloog. Glasblazer Willen Buyse geeft een interactieve workshop, hij neemt je mee in de wereld waar vakmanschap, vuur en vloeibaar glas domineren. Deze activiteiten vinden plaats in de landelijke week van de Romeinen

Workshop Archeologische Bodemgeheimen Op woensdag 8 mei gaan kinderen zelf aan de slag met echte eeuwenoude scherven, bij de workshop Archeologische Bodemgeheimen. Deze workshop is een initiatief van Stichting in den Scherminckel, speciaal voor Lage Landen en omdat het de Nationale Romeinenweek is, organiseren zij deze kinderactiviteit.

Kinderen maken kennis met de mysterieuze wereld van archeologie. Ze krijgen uitleg over de voorwerpen die gevonden kunnen worden en ze gaan natuurlijk zelf aan de slag met échte eeuwenoude scherven.

Kun jij net zo goed scherven puzzelen als een archeoloog? Doe mee en ontdek de bodemgeheimen van Bergen op Zoom! Deze workshop vindt plaats in de educatieruimte van het Markiezenhof.

Voor meer informatie over deze kinderactiviteiten zie www.markiezenhof.nl

Locatie Markiezenhof Steenbergsestraat 8 Bergen op Zoom