Op Hoop van Zegen Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.a.
Donderdag, 09 Mei 2019, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze oer-Hollandse musical is gebaseerd op het onverwoestbare werk van Heijermans. Leef mee met vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren. Beleef het gruwelijk dilemma waarvoor Knier komt te staan als ze ook haar jongste zoon Barendje naar zee moet sturen. Het gevecht om te overleven onder de onmenselijke reder Bos leidt samen met andere sociale misstanden tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.
Deze indrukwekkende musicalbewerking van het meest gespeelde Nederlandse stuk ooit laat zien dat het vissersdrama nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. Met prachtige muziek en aangrijpend spel zal Op Hoop van Zegen je diep raken, toch zeker als de rollen in handen zijn van de grootste Nederlandse musicalsterren.

Een kijkje backstage
Maximaal 20 personen krijgen de kans om tijdens de voorbereidingen van deze theaterbeleving een kijkje backstage te nemen. Een gids van Stichting Bezichtiging Monumenten vertelt je tevens van alles over de geschiedenis van De Maagd. Boek je kijkje backstage tegelijk als (gratis) arrangement bij je tickets, of via de Cultuurbalie: 0164 280555. Reageer snel, want op = op!

Locatie Theater de Maagd Grote Markt 32 4611NT Bergen op Zoom
€ 39.50 / € 37.00 / € 32.50