Pottenbakkers stadswandeling
Zaterdag, 18 Mei 2019, 14:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanwege de tentoonstelling "Lage Landen: Schatten uit het Rijks" organiseert Stichting In den Scherminckel (SIDS) uur de stadswandeling ‘Pottenbakkers’. 

Denk je aan lage landen in Bergen op Zoom, dan denk je ook meteen aan aarde. Aardewerk, gebakken door de vele Pottenbakkers die de stad rijk was. 

Maar waar vestigden deze Pottenbakkers zich? En waarom juist aan de grens van de stad? Aan welke regels dienden zij te voldoen? Welke voorwerpen maakten ze en welk juist niet? En waarom eigenlijk? 

Samen met de gids van Stichting In den Scherminckel ontdek je tijdens deze stadswandeling waar en hoe de Pottenbakkers hun producten maakten, wat we vandaag de dag hiervan nog kunnen terugvinden en waarom de Pottenbakkers hét archeologisch icoon van Bergen op Zoom zijn.

Locatie VVV Brabantse Wal Steenbergsestraat 6 4611 TE Bergen Op Zoom
Volwassenen € € 5.00
Kinderen Gratis toegang 0 tot 5 jaar
Betalen contant bij aanvang wandeling. Aanmelden via SIDS: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maximum aantal deelnemers is 20 personen. Bij grote belangstelling, wordt er een extra wandeling ingepland.