Internationaal ondernemen event Nederland - Belgie
Dinsdag, 28 Mei 2019, 16:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“Nederlanders zijn gierig, Belgen beleefd. Nederlanders weten het altijd beter, Belgen zeggen soms ja als ze nee bedoelen. Belgen en Nederlanders zijn buren die dezelfde taal spreken, maar begrijpen elkaar vaak niet. De culturele verschillen zijn groot, maar de vooroordelen die we van elkaar hebben, kloppen niet.”

 

De cultuurverschillen tussen België en Nederland worden vaak onderschat, alsook de zakelijke kansen die beide regio’s onderling kennen. Deze gelden ook voor het zakendoen met andere (grens)landen. Om deze reden organiseren Zeeland & West-Brabant Business en Eures Scheldemond twee keer per jaar een zakelijke netwerk- en kennisbijeenkomst rondom het zakendoen tussen beide landen. Beide evenementen worden afwisselend georganiseerd in Nederland en België. Het eerste evenement van 2019 vindt op dinsdag 28 mei plaats in het Industrieel Museum in Sas van Gent (Nederland).

 

Het evenement is bedoeld om de kansen tussen Nederland en België te ontdekken, maar ook het internationaal zakendoen met andere grensgebieden en verre landen zal worden behandeld. U bent van harte uitgenodigd om aan te melden voor het Crossborder event in Sas van Gent. Voorafgaand aan het plenaire programma is het mogelijk om een rondleiding te krijgen bij het nieuwe kantoor van H4A of het Industrieel Museum in Sas van Gent.

Keynote spreker HBB24 Hair & Body Plaza HBB24 uit Sluis Is al jaren de grootste winkel voor haarverzorging, huidverzorging en vitamines. Het bedrijf behoort tot de snelgroeiende internationale E-Commerce bedrijven en staat op plaats 13 van de CrossBorder top 30. Plenaire paneldiscussie met: Tijdens de paneldiscussie gaan we met enkele specialisten in gesprek over de kansen die een samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen ondernemers biedt. Bij de paneldiscussie zijn de volgende deelnemers betrokken en uiteraard wordt ook het publiek hierbij betrokken: Jan Lonink – Burgemeester Terneuzen Edwin Evenhuis (of andere afgevaardigde) – NorthSeaPort Public Affairs & Corporate Communicatie Kurt Moens – Gedeputeerde Oost-Vlaanderen Freddy van Malderen – Directeur VDAB Oost-Vlaanderen en voorzitter van EURES Scheldemond Kennissessies Tijdens het evenement heeft u de mogelijkheid om de volgende kennissessies bij te wonen: Flanders invest en trade Ondernemen in Vlaanderen Eures Rondetafelsessie Arbeidsmobiliteit over de grenzen heen NKVK Cultuurverschillen in zakendoen België – Nederland

Voorprogramma (16.00 – 17.30)

Tijd Voorprogramma

16.00 – 17.30 Voorprogramma met rondleiding bij H4A (een Internationaal aannemingsbedrijf in Sas van Gent) of Industrieel Museum. Hiervoor kan apart worden aangemeld.

 

Hoofdprogramma (vanaf 18.00)

Tijden Hoofdprogramma

18.00 – 19.15 Buffet + netwerken bij en aan de netwerktafels

19.15 – 19.45 Plenaire opening + keynote speaker-HBB24

19.45 – 20.15 Paneldiscussie

20.15 – 20.30 Koffiepauze aan de netwerktafels

20.30 - 21.00 Ronde 1 workshops, kennissessies of rondetafelgesprekken

21.00 – 21.30 Ronde 2 workshops, kennissessies of rondetafelgesprekken aan de netwerktafels

Vanaf 21.30 Informeel napraten + einde van het officiële programma

Locatie Industrieel Museum in Sas van Gent (Nederland).
Tim van den Berg, Zeeland Business, 06-25066500