Coproductie Theatergroep Honger & Wilde Mossels danst
Vrijdag, 05 Juli 2019, 20:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Theatergroep Honger en Wilde Mossels danst presenteren Ilion

Een oorlog kent vele kanten en vele verhalen. Wij vertellen ons eigen verhaal. Anders dan de boeken en legendes. Over mensen die deze legendes niet gehaald hebben. Mannen, vrouwen, kinderen. Diegenen waar we het nooit over hebben. Die niet gezien zijn en nooit gezien worden. De onbekenden. Zoals die er zijn in elke oorlog. Vroeger en vandaag.

Het is oorlog. Wat is de aanleiding? Doet na jaren lange strijd de aanleiding er nog wel toe? In een coproductie beten de spelers van Theatergroep Honger en de dansers van Wilde Mossels danst zich het afgelopen jaar vast in de vraag: Wat doet oorlog met je?

Bestaande teksten zijn bewerkt, choreografieën ontstonden uit zelfgemaakte danssolo’s en er zijn zelf teksten geschreven. Door op improviserende wijze verder te bouwen is de voorstelling Ilion, vrouwen in oorlog ontstaan. Geen kant en klaar verhaal, maar vernieuwend totaaltheater waarbij een beroep wordt gedaan op de verbeelding van het publiek. In de rauwe omgeving van Bruijs Jachtbouw vloeien dans, tekst, muziek, beweging en mime samen tot een bijzondere theaterervaring.

Ilion is losjes gebaseerd op de beroemdste strijd uit de geschiedenis: de Trojaanse Oorlog. De Trojanen en de Grieken streden 10 jaar lang om Helena, de mooiste vrouw ter wereld.

speeldata donderdag 4 juli, 20.30 vrijdag 5 juli, 20.30 zaterdag 6 juli, 20.30 leeftijd: 12+ locatie: Bruijs Jachtbouw, Havendijk 14 kaarten €10 via www.theatergroephonger.nl

regie Jasper Koopmans neemt de regie voor zijn rekening. Jasper, afkomstig uit Bergen op Zoom en oud-lid van Theatergroep Honger, rondde in 2018 de mime opleiding af aan de academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Hij toert momenteel door Nederland met Collectief Het Paradijs.

Theatergroep Honger Theatergroep Honger maakt al meer dan 10 jaar verrassend theater op bijzonder locaties. www.theatergroephonger.nl

Wilde Mossels danst Wilde Mossels maakt theaterdansproducties met als doel anderen en zichzelf te inspireren door middel van dans. Ze dansten eerder Onderweg, Perfect, Grenzenloos en Vanzelfsprekend. www.wildemosselsdanst.nl

 

Locatie Bruijs Jachtbouw, Havendijk 14