The Dutch Polar Bears lopen bevrijdingsroute
Donderdag, 25 Juli 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

The Dutch Polar Bears is een groepje Roosendaalse studenten dat volgende week de bevrijdingsroute van 1944 naloopt vanaf het vliegveld bij Brasschaat, naar het centrum van Bergen op Zoom. Gekleed in militaire tenues van die tijd maken zij tijdens hun wandeltocht met hun camera opnamen van bijzondere oorlogsgerelateerde plekken en van de commentaren die zij van mensen hopen mee te krijgen die de bevrijdingsopmars door de Canadezen in de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

Maandag 22 juli starten zij in Brasschaat met hun wandeltocht van plm. 50 kilometer. Ze lopen dag 1 naar Kalmthout, dag 2 naar Essen, dan naar Wouwse Plantage en vervolgens door naar Bergen op Zoom. Op vrijdag ronden zij hun tocht af met aankomst kort na 20.00 uur bij café Krijnen aan de Dubbelstraat. 
Het verzamelde film- en geluidsmateriaal wordt later verwerkt tot een documentaire die in oktober a.s. in een van de Bergse bioscopen in première gaat. Financieel is hun project mogelijk gemaakt door sponsoring door het Mastboom-Brosensfonds en door een groep veteranen vanuit Canada.

The Dutch Polar Bears hebben in 2017 een soortgelijke tocht gemaakt en daarbij gefilmd over de opmars die Britse bevrijders in 1944 hadden gemaakt tussen Turnhout en Roosendaal. Die film is met veel belangstelling te zien geweest in de bioscoop aldaar.

vanaf het vliegveld bij Brasschaat,

 Op vrijdag ronden zij hun tocht af met aankomst kort na 20.00 uur bij café Krijnen aan de Dubbelstraa

Locatie Tussen Brasschaat en Bergen op Zoom
Hans Stumpel
Stichting Bevrijding Brabantse Wal
06-22469916