HET LICHTFEEST BIJ HET ROZENKRUIS
Zondag, 15 September 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ZA 11:00 - 17:00 UUR | ZO 11:30 - 17:00 UUR

Expositie Het lichtfeest bij het Rozenkruis

In de christelijke gnostiek worden de bekende verhalen over de geboorte, het leven, het sterven en de opstanding van Jezus niet primair gezien als historische verslagen. In het innerlijke christendom wordt de weg die Jezus ging vooral beschouwd en ervaren als een symbolische weergave van het proces van geestelijke bewustwording en vernieuwing. Dat proces vindt plaats in de mens die zich daaraan aandachtig wijdt vanuit inzicht en verlangen en kan culmineren in de opstanding van de innerlijke mens; het lichtfeest.

Tijdens Kunsten in de Monumenten is ons gebouw aan de Blauwehandstraat tot en met de tuin aan de Cromwielstraat geopend.
De binding van de mens met het universele leven komt tot stand via een innerlijke weg. Het is een pad dat de mysteriescholen door alle tijden heen met kracht tot de mensheid brengen. Op panelen worden mensen vermeld, die dit lichtfeest hebben mogen ervaren, zoals Dante, Hildegard von Bingen, Emanuel Swedenborg en worden aspecten van deze innerlijke weg belicht.
In de centrumzaal is gelegenheid iets te drinken en even rust te nemen.
Het doel van de rozenkruisers is te komen tot een wedergeboorte, zodat de huidige mens kan worden getransformeerd tot de geest-zielemens, die het oorspronkelijke levensdomein van de mens kan binnengaan.

Meister Eckhart heeft eens gezegd:

“Er is in de gehele schepping niets dat zozeer op God lijkt als de stilte.”

Wij heten u hartelijk welkom in het stille hart van Bergen op Zoom.

Locatie Lectorium Rosicrucianum Blauwehandstraat 21 Bergen op Zoom