KINDERSPEURTOCHTEN AAN HET HOF
Zondag, 15 September 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 ZA 11:00 - 17:00 UUR | ZO 12:00 - 17:00 UUR

Kinderen kunnen in het Markiezenhof (het oudste en grootste stadspaleis van Nederland) kiezen uit diverse speurtochten. De toegang is gratis tijdens Kunsten in de Monumenten, een speurtocht kost € 1,50.

Op reis door het Paleis (7 t/m 12 jaar)
Ga op reis door het Markiezenhof, zoek de schatkisten met verhalen en geheimen en voer leuke opdrachten uit. Vergeet niet met behulp van de labels in elke kist de geheimcode te kraken, deze heb je nodig voor een geheimzinnige opdracht waarmee je kans maakt op een leuke prijs. De speurtocht is geschikt voor het hele gezin. Op reis door het paleis bestaat uit 3 verschillende niveaus, deze zijn te herkennen aan de sterretjes. Hoe meer sterretjes hoe moeilijker de opdracht. Je krijgt er een leuk rugzakje bij (mag je houden) met een begeleidersboekje. In de schatkisten zitten de bijbehorende kaarten, die je nodig hebt om de opdracht uit te voeren.

Koffer vol (4 t/m 8 jaar)
Gewapend met een koffer ga je op ontdekkingsreis door de zalen en gangen van het Markiezenhof, op zoek naar de oude tegenhanger van de gebruiksvoorwerpen van nu die in je koffer zitten. Bij de euro’s horen oude munten, bij de kruik hoort de bedpan etc. Zo leer je met andere ogen naar geschiedenis kijken en ontdek je de overeenkomsten en verschillen met vroeger.

Zwieren, zwaaien en rondjes draaien (7 t/m 12 jaar)
Op de kermiszolder van het Markiezenhof kun je deze leuke speurtocht doen! Je ziet de kermis van vroeger met een ouderwetse nougatkraam, kan een spelletje spelen op de kermisautomaten en de kermisminiaturen laten draaien! Er is ook een rariteitenkabinet met echte beesten op sterk water, schedels en attributen van kermistypetjes zoals reuzen, dikke dames, dwergen, aapmensen, siamese tweelingen. In de cinematograafzaal draaien films en kom je alles te weten over de eerste films.

Kom gerust nog eens terug naar het Markiezenhof: de benedenverdieping is altijd gratis toegankelijk. Er zijn regelmatig leuke activiteiten voor kinderen!

Locatie Markiezenhof Steenbergsestraat 8 Bergen op Zoom