een zondagochtend op de Hellegatsplaten NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM OUDENBOSCH ORGANISEERT VOGELEXCURSIE
Zondag, 06 Oktober 2019, 09:00 - 12:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zondagmorgen 6 oktober kunnen liefhebbers deelnemen aan de Vogelexcursie die het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum organiseert. Van 9 tot 12 uur word je weer heel wat wijzer over het leven in de vogelwereld.

 

Zondag 6 oktober leidt Cor van Aart weer een vogel-excursie in het veld. Vanaf de verzamelplaats (Carpoolplaats A29 afslag 23 Willemstad-Fort de Hel) wandelen de deelnemers naar de Vogelboulevard-Hellegatsplaten.

Deelname is 5 euro (voor de mensen die de Zomercursus hebben gedaan gratis). Geef je snel op, want Cor is een boeiende verteller.

 

vogelobservatiehutten

De Hellegatsplaten is een vogelparadijs met vrij grazende Heckrunderen, wilde paarden en vele soorten vogels. Het kreeg de huidige vorm na de bouw van de Philipsdam en daarna de inzet van Staatsbosbeheer. De natuur kreeg vrij spel en begon met ingrediënten zout en zoet water. Het resultaat hiervan zien we terug in de vele soorten planten en dieren. Op sommige plekken is de natuur geholpen om het voedselrijk te houden voor de vele vogels zoals Grote zilverreiger, Lepelaars, Visarenden en Kiekedieven. Met als hoogtepunt in 2019 een broedsucces van de Zeearend. In totaal staan er nu drie vogelobservatiehutten en een vogelscherm. Een aanrader om mee te gaan.

 

Bijzonderheden: Laarzen of goede wandelschoenen, warme kleding, een plek zowel voor de beginnende als de ervaren vogelaar

Locatie Vanaf de verzamelplaats (Carpoolplaats A29 afslag 23 Willemstad-Fort de Hel)
meer informatie via Marcel Deelen, 06-83572448