Bevrijdingswandeling
Zondag, 13 Oktober 2019, 14:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontdek bevrijd Breda, Eindhoven, Bergen op Zoom en Den Bosch samen met de plaatselijke VVV’s en Brabant Remembers. Ter ere van het jubileum van de 75e jarige Brabantse bevrijding worden er in deze steden indrukwekkende stadswandelingen georganiseerd, om zowel de vrijheid te vieren als de geschiedenis te herdenken. Elke stad heeft hieraan een andere invulling gegeven en illustreert zo hoe enorm de impact van de Tweede Wereld Oorlog was.

In Bergen op Zoom staat de Slag om de Schelde centraal. Tijdens deze operatie, de grootste tijdens WO2 op Nederlands grondgebied, werkten de Britse, Canadese en Poolse troepen samen, om zo de Westerschelde te heroveren. Dit was van belang omdat deze doorgang de toegangsweg naar Antwerpen vormde; de toekomstige aanvoerhavenstad van de geallieerden.

De wandeling vindt plaats in het historische centrum en neemt de bezoeker mee langs diverse monumenten en locaties. Ook het ongelooflijke verhaal van verzetsvrouw Mientje Proost komt langs net als de verhalen over de bevrijding die visueel ondersteund worden door de Bergen op Zoomse fotoclubs die foto’s hebben opgehangen door de hele stad.

Locatie VVV Brabantse Wal Steenbergsestraat 6 4611 TE Bergen Op Zoom
€ € 12.50 incl. koffie/thee en bastaert bij Hotel de Draak
Vooraf aanmelden bij VVV Brabantse Wal (telefonisch, via mail of aan de balie). Betaling vóór aanvang van de wandeling bij VVV Brabantse Wal. De wandeling duurt ongeveer 2 uur incl. koffie stop.