Memorialconcert Het Concertkoor
Zondag, 27 Oktober 2019, 15:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Componist James Whitbourn aanwezig bij wereldpremiere Memorialconcert in Bergen op Zoom

De Britse componist James Whitbourn is op zondag 27 oktober aanwezig bij het Memorialconcert 75 jaar Slag om de Schelde van Hét Concertkoor in de Gertrudiskerk te Bergen op Zoom. 

Uitgevoerd wordt het Anne Frank Oratorium ANNELIES in de uit 2004 stammende oorspronkelijke versie voor sopraansoliste, concertant koor, groot koor en symfonisch bezet orkest. Deze uitvoering is na de release in 2004 in Groot Brittanie niet meer uitgevoerd en dus is in Bergen op Zoom de wereldpremiere! Daarnaast worden nog drie andere van zijn werken: het 'Adagio' voor orkest; 'The Voices Stilled in War' voor solisten-ensemble en orkest en het indrukwekkende 'Requiem' voor solisten-ensemble, koor, sopraansaxofoon en groot-orgel.

Het concert wordt uitgevoerd door het Mendelssohn Chamber Orchestra, een begeleidingsorkest samengesteld uit leden en oud-leden van Nederlandse toporkesten als het Amsterdamse Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest. Daarnaast vormen 13 professionele zangsolisten afkomstig uit Nederland, België, Engeland en Oekraïne het ‘Concertante Choir’ solisten-ensemble, naast Hét Concertkoor. De in de VS woonachtige sopraan Josefien Stoppelenburg zingt Anne Frank in Annelies. De instrumentale solist in het Requiem is een van Nederlands meest vooraanstaande saxofonisten: Ties Mellema. Toine Jimkes is de organist en het geheel staat onder leiding van dirigent André Telderman.

Het concert begint op zondagmiddag 27 oktober om 15:30 uur in de Gertrudiskerk te Bergen op Zoom. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de site van het koor: www.hetconcertkoor.nl, bij boekhandel Quist, Fortuinstraat 24 Bergen op Zoom of telefonisch te bestellen via ticketline 0164-210112.

Locatie Sint Gertrudiskerk Grote Markt 10 4611NR Bergen op Zoom
www.hetconcertkoor.nl, bij boekhandel Quist, Fortuinstraat 24 Bergen op Zoom of telefonisch te bestellen via ticketline 0164-210112.