Educatievoorstelling ‘Vrij land’
Woensdag, 30 Oktober 2019, 09:30 - 11:15
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Educatievoorstelling ‘Vrij land’
Een initiatief van Stichting Nederlandse Veteranendag en de Koninklijke Landmacht. Het script wordt geschreven door Lykele Muus, met arrangementen van Egbert van Groningen.

‘Vrij Land’ is een educatieve voorstelling over vrijheid. Dynamisch muziektheater met liedjes en spannende beelden, maar vooral veel muziek. Met 45 minuten indringend en spectaculair totaaltheater vieren we onze vrijheid.

Maar wat betekent vrijheid eigenlijk? We zijn niet anders gewend, maar zo vanzelfsprekend is onze vrijheid niet. Ondersteund door een opzwepend orkest vertelt en zingt een actrice een verhaal dat laat zien hoe belangrijk vrijheid is. En hoe die vrijheid dag in dag uit gehandhaafd wordt. De actrice vertelt een poëtisch verhaal over de wortels van onze samenleving. Na afloop zal iedereen weten hoe wij samen de wereld draaiende houden en wat daarin ons eigen aandeel is.
‘Vrij Land’ is een verrassende mix van bestaande én nieuw gecomponeerde muziek, aangevuld met speciaal voor de voorstelling gecreëerde videobeelden.
De voorstelling wordt via Cultuurcompaan gratis aangeboden aan de basisscholen in de gemeente Roosendaal. Zij kunnen zich hiervoor inschrijven.

Er worden op 30 oktober twee voorstellingen gegeven. De eerste om 09.30 uur en de tweede om 10.30 uur.
Locatie De Kring Roosendaal Kerkstraat 1 4701 HT Roosendaal