Feestelijk Jubileumconcert voor 25-jarig Concertkoor
Zaterdag, 07 December 2019, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de ontroerende klanken van het Memorial Concert op 27 oktober nog in gedachten, maakt Hét Concertkoor zich op voor een volgend hoogtepunt als sluitstuk van het jubileumjaar ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Hét Concertkoor.

 

Op zaterdag 7 december organiseert de Stichting HCK Concerten een Feestelijk Jubileumconcert in theater de Maagd te Bergen op Zoom.

Voor dit concert staat o.a. de MESSE SOLENNELLE van Gioacchino Rossini op het programma. Deze unieke uitvoering in groot-orkest bezetting wordt in Nederland maar zelden uitgevoerd. Het programma wordt gecompleteerd met werken van Beethoven: ‘Tremate, Empi tremate’ trio en Chorfantasie opus 80 voor pianosolo, 6 vocale soli, groot koor en orkest. Beethoven componeerde het werk voor een benefietconcert in Wenen (met hemzelf als pianosolist). Dit gelegenheidswerk bleek de inspiratiebron te zijn geweest voor het slotkoor uit zijn beroemde Negende Symfonie!

 

Het Jubileumconcert m.m.v. diverse internationale solisten, concertpianist André Telderman, het Charkov City Opera Koor en Orkest en Hét Concertkoor, staat onder leiding van de befaamde in Sofia werkzame dirigent Martin Panteleev.

 

Bij een jubileum hoort ook een feest. Na het concert is er een feestelijke voortzetting in de foyer. Solisten, concertpianist André Telderman, Hét Concertkoor en de gasten uit Charkov (Oekraïne), zorgen voor een heerlijke nazit.

Locatie Theater de Maagd Grote Markt 32 4611NT Bergen op Zoom
Toegangskaarten voor Het Jubileumconcert in de Maagd op 7 december kosten € 37,50, € 29,- en € 25,- en zijn te bestellen via www.demaagd.nl en de verkooppunten van theater de Maagd. Verder via de koorleden of de website www.hetconcertkoor.nl. Het concert begint om 20.00 uur.