Brabantse Wal Week
Woensdag, 11 September 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie kent er niet de Brabantse Wal dag. Jaarlijks trekt deze dag meer dan 7000 bezoekers en staat de duurzame, toeristische en recreatieve Brabantse Wal in de spotlight. Dit jaar is het niet alleen de Dag van de Brabantse Wal maar de Brabantse Wal Week. Een week lang allerlei activiteiten in de regio.

PROGRAMMA

Zondag 8 september
WOENSDRECHTSE BOERENDAG

Hoogerheide
10:00-18:00
Toegang: € 3,00

BELEEF HET BUITENLEVEN
Oude machines, tractoren, ambachtelijke producten, een ritje op een ‘ieniemienie’ pony, ganzen drijven, klimmen in een stropiramide of rondbanjeren op het boerenerf. Het is er allemaal te vinden. 
Op zaterdag 7 september start de Boerendag al met een defilé. 

Woensdag 11 september
KOM MEE NAAR BUITEN!

Bergen op Zoom | Dinteloord | Hoogerheide
Voor tijden, toegang en info inschrijving kijk op www.brabantsewalweek.nl 

AVONTUUR IN DE NATUUR
Met een digitale schatkaart op expeditie of tussen de IJslandse paarden langs het Markiezaatsmeer? Of rondkijken bij Franken Fruit, in het voedselbos, de insectentuin en hutten bouwen in het klauterwoud bij de Kraaijenberg? Of misschien liever met de vossen app alle verhalen ontdekken van Landgoed- en Villa Mattemburgh? Nee! We gaan de wildernis in van de Dintelse Gorzen? Kijk snel op de website en plan jouw avontuur samen met je vriendjes en vriendinnetjes! 

Donderdag 12 september
MET DE KLAS DE BOER OP

Bergen op Zoom | Steenbergen
Toegang: Scholenprogramma

DE BODEM IS BEREIKT?!
Tijdens Klasseboeren staat de bodem als onderdeel van de Kringlooplandbouw centraal. Scholen van de Brabantse Wal gaan op bezoek bij de boeren op de Brabantse Wal.

Vrijdag 13 september
PROEFMEI COLLEGE ON TOUR

Het Suikerlab Bergen op Zoom 
Toegang: Business event

COLLEGE MET ED NIJPELS
Eigentijds, dynamisch, leerzaam en een super sfeertje. Dat zijn inmiddels de ingrediënten van ProefMei College on Tour. Studenten, ondernemers, de overheid en organisaties ontmoeten elkaar tijdens deze extra editie. Hoofdgast is Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad. Cabaretier Edo Berger sluit College on Tour af. Valt er nog iets te lachen over het klimaat? 

Zaterdag 14 september
KIJK BINNEN BIJ FRANKEN FRUIT

Balsedreef 1, Bergen op Zoom
11:00-15:00
Toegang: € 2,00 

TOUR & TASTE
Franken Fruit organiseert een “Tour & Taste”. Aan de hand van een speciale plattegrond leiden ze je rond op dit familiebedrijf dat zich helemaal richt op lokaal voedsel. Onderweg proef je allerlei kleine gerechten klaargemaakt met de producten die je tegenkomt. Bijvoorbeeld een gerechtje met pompoen op het pompoenenveld, een geroosterde suikermaiskolf bij het maisveld, appelkweepeersap bij de kweepeerbomen en een nagerechtje met pruimen bij de pruimenboomgaard. Een letterlijk heerlijke manier om Franken Fruit beter te leren kennen en meer te weten te komen over hoe alles groeit! Meedoen? Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdag 14 en zondag 15 september
KUNSTEN IN DE MONUMENTEN

Bergen op Zoom en Brabantse Wal gemeenten
Toegang: Gratis 

PLEKKEN VAN PLEZIER
Bergen op Zoom organiseert de landelijke Open Monumentendagen onder de noemer ”Kunsten in de Monumenten”. Cultuurhistorische verenigingen, koren, harmonieën en kunstenaars zorgen tijdens Kunsten in de Monumenten voor een levendig programma vol cultuur en vermaak dat jong en oud zal aanspreken. Enthousiaste gidsen geven toelichting in en over de vele historische monumenten. Ze laten je de geschiedenis van deze monumenten proeven. Daarnaast laten de Brabantse Wal gemeenten de meest uiteenlopende kunstvormen in hun prachtige erfgoed tot leven komen.

Zondag 15 september
BRABANTSE WAL DAG 2019

Landgoed Mattemburgh, Hoogerheide
11:00-17:00
Toegang: Gratis

Proeven, beleven en genieten. Dat is de Brabantse Wal Dag 2019 op Landgoed Mattemburgh, één van de mooiste en meest unieke landgoederen van Nederland. De dag is een uitje voor het hele gezin met tal van activiteiten. Hoofdthema’s: toerisme, recreatie, food, innovatie en vooral genieten. Maak je ontdekkingsreis langs de vele stands van de deelnemende ondernemers en organisaties. Speciaal deze dag is ook de Villa opengesteld. En niet zomaar. Rondom de Villa is er volop te doen in opmaat naar 75 jaar bevrijding op de Brabantse Wal. Leuk voor de kids!

Locatie VVV Brabantse Wal Steenbergsestraat 6 4611 TE Bergen Op Zoom