NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM OPEN TIJDENS MONUMENTENWEEKEND
Zaterdag, 14 September 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum in Oudenbosch is tijdens het Monumentenweekend geopend. Als ‘Plek van plezier’ was het museum altijd een fijne locatie om te bezoeken.

 

Het museum aan de Markt 30a is gevestigd in een gemeentelijk monument. Het gebouw staat bekend als de Reginabouw en dateert uit 1882.

Omstreeks 1970 werd de bovenzaal van de Reginabouw ingericht als Natuurhistorisch- en Volkenkundig Museum, tot die tijd ondergebracht in de Vincentiusbouw. Latere verbouwingen, de laatste grote in 1997, zorgden ervoor dat het museum werd uitgebreid met de benedenverdieping. In 2011 is de Bovenzaal gerestaureerd en in oude luister hersteld. De zaal ademt de sfeer van de 19e eeuw, mede dankzij de authentieke vitrinekasten.

 

selfie

Tijdens de dagen is de thema-expositie Elpenbeen en Zilver te zien. Ook is er extra aandacht voor Schaljapin, één van de 56 laatste orginele wilde wisenten waarvan dit jaar de honderste geboortedag wordt herdacht. Bezoekers worden uitgenodigd een selfie te maken met het imposante dier.

 

speciaal koekje

In de Gehoorzaal van het museum, waar de wisent staat, is alle informatie over Schaljapin te vinden. Bij de koffie worden wisentkoeken gepresenteerd. Op 6 november wordt in het museum Schaljapins verjaardag gevierd met een heuse wisenttaart.

Locatie NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM Markt 30a Oudenbosch