Kleuren op Landgoed De Hertgang
Zaterdag, 01 Mei 2021, 08:00
Tot Maandag, 31 Mei 2021
door Anoniem
Contact Christine van der Hucht, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ondank de koude nachten is het voorjaar in volle gang op De Hertgang. Overal is pril, fris groen te zien. Een goed idee om eens een heerlijke wandeling te maken door het arboretum en langs de verschillende tuinen. De komende weken is er veel kleur te zien: rododendrons en azalea’s, de boshyacintjes en niet te vergeten de heerlijk geurende lelietjes-van-dalen. De bonte dovenetel staat in bloei, en de varens ontrollen hun nieuwe bladeren. De bloemknoppen in de zakdoekjesboom en de blauwe regens beloven ook veel moois. Wie nu prachtig staat te bloeien is de parelstruik (Exochorda). De eerste Exochorda werd in de jaren veertig van de negentiende eeuw in China ontdekt door Robert Fortune, een Schotse botanicus en geslaagde plantenjager, want hij introduceerde zo’n 250 nieuwe sierplanten uit China en Japan die terecht kwamen in de tuinen van Groot-Brittannië, Australië en de Verenigde Staten. De kabelachtige verdikkingen op de vrucht van de parelstruik waren trouwens de aanleiding tot de wetenschappelijke naam Exochorda, die zoveel wil zeggen als ‘darmen of koorden aan de buitenkant’.
Genoeg achtergrondinformatie nu! Kom binnenkort naar De Hertgang en geniet van het voorjaar, de rust en de ruimte.
Het landgoed is dagelijks open voor bezoekers, groepsgrootte volgens de corona-regels. Betalen (€ 4,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. ’s Zondags is er koffie/thee af te halen tussen 10 en 16 uur. Zo gauw de regels het toelaten zijn er weer iedere zondag rondleidingen om 14.00 uur.

U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

 

Locatie Klaverblokken 18, Halsteren