Met hele bedrijf de SamenLoop steunen

Tijdens het SamenLoop weekeinde van 27 en 28 juni a.s. komt er een groot aantal teams in actie voor KWF Kankerbestrijding. Onder de 53 teams die er op dit moment staan ingeschreven zijn er dit keer opvallend veel teams van sponsoren van de SamenLoop voor Hoop bij. “Het is erg leuk als bedrijven echt betrokken raken bij de SamenLoop voor Hoop. Zo krijgt een stukje sponsoring voor beide partijen veel meer waarde.” aldus Loes Rommens van de SamenLoop voor Hoop.

TanteLouise-Vivensis en Van der Wekke Schoonmaak Diensten zijn twee van die bedrijven die de SamenLoop voor Hoop een warm hart toe dragen. “Deze bedrijven hebben de SamenLoop echt omarmt”, vertelt  Rommens. “Toen wij hen benaderden met de vraag of ze door middel van het leveren van diensten de SamenLoop wilden steunen werd er volmondig ja geantwoord. Maar dat was voor hen niet voldoende, ze wilden niet alleen de SamenLoop steunen maar echt deel uit maken van de SamenLoop.”

 

TanteLouise-Vivensis was er tijdens de 2013 editie van de SamenLoop voor Hoop ook bij. “Toen wij bij de eerste editie van de SamenLoop voor Hoop medewerkers opriepen om deel te nemen, bleek het enthousiasme ongekend. Maar liefst vijf teams, meer dan honderd medewerkers en vrijwilligers, meldden zich aan om samen 24 uur te wandelen voor KWF Kankerbestrijding. Uit deze inzet en betrokkenheid spreekt hoe de SamenLoop voor Hoop iedere persoon raakt. Iedereen is bekend met de ziekte kanker en kent wel iemand die lijdt aan deze ziekte of er aan gestorven is”, aldus tanteLouise-Vivensis. “Het besluit om er in 2015 weer bij te zijn was snel genomen.”


Naast een aantal teams zorgt tanteLouise-Vivensis ook voor de catering tijdens het SamenLoop weekeinde. “Met ondersteuning van vrijwilligers zorgen wij dat in “Tante’s Bistro”, het cateringplein tijdens de SamenLoop, iedere deelnemer, bezoeker en vrijwilliger terecht kan voor een drankje, een lekkere versnapering of een warme maaltijd.”

“Toen wij benaderd werden met de vraag of wij wilden zorgen voor het beheer en de schoonmaak van het sanitair tijdens de SamenLoop voor Hoop waren we gelijk enthousiast”, aldus Mady en Bob van der Wekke van Van der Wekke Schoonmaak Diensten. “Voor zo’n goed doel zetten we ons graag in. We vonden het echter wel belangrijk dat al onze medewerkers en de mensen die het sanitairplein gaan beheren allemaal achter dit goede doel staan. Dit moest geen dingetje van de directie worden, maar een gebaar gedragen door de gehele organisatie.” Van der Wekke Schoonmaak Diensten verschijnt op zaterdag 27 juni met 2 teams aan de start van de SamenLoop waarvan de deelnemers afwisselend gaan wandelen, de kraam beheren en zorgen voor schoon sanitair.

Sponsoring op deze manier is heel waardevol. “Het mes snijdt zo echt aan twee kanten”, vertelt Rommens. “Wij zijn geholpen bij de organisatie van twee heel belangrijke zaken tijdens het SamenLoop weekeinde en de bedrijven beleven met hun werknemers een bijzondere evenement. Daar kan geen teambuildingsactiviteit tegen op.”

 

TanteLouise-Vivensis kan dit alleen maar beamen: “Onze medewerkers worden veel geconfronteerd met de ziekte kanker. We staan langs de zijlijn en kunnen weinig doen voor degenen die ons dierbaar zijn. Door mee te doen aan de SamenLoop voor Hoop kunnen we wél iets doen! Het helpt medewerkers bovendien om dichter tot elkaar te komen, ervaringen te delen, en even samen stil te staan bij deze vreselijke ziekte. Het brengt een enorm saamhorigheidsgevoel teweeg. Collega’s die in hetzelfde huis werken, maar elkaar niet persoonlijk kennen, liepen tijdens de SamenLoop uren achter elkaar samen. Hierdoor kwamen veel persoonlijke verhalen los en kwamen onze medewerkers er achter dat iedereen zijn eigen motivatie heeft om te lopen voor dit doel. Deze betrokkenheid zette zich ook voort na de samenloop, omdat collega’s elkaar op een andere manier hebben leren kennen.”