‘We hopen op heel erg veel bezoekers, iedereen is van hart welkom’


De tweede SamenLoop voor Hoop in Bergen op Zoom is nu al een groot succes: 64 teams en meer dan 200 vrijwilligers staan klaar. Een ding is nog spannend: hoeveel publiek komt er? Alle ingrediënten om er een grandioos evenement van te maken zijn aanwezig. Er is entertainment van begin tot eind en voor jong en oud: gave bands, danstalent, gezellige dweilbands en nog veel meer. Een grote braderie, een wellnesspaviljoen en een kidsterrein. Vooral de vier ceremonies beloven heel bijzonder te worden. En bovenal beloofd het een evenement te worden waar de saamhorigheid in iedere minuut en op iedere meter van het SamenLoop-terrein voelbaar zal zijn: de strijd tegen kanker gaan we met z’n allen aan.

Ze zijn er helemaal klaar voor: de mensen van de organisatiecommissie van de SamenLoop voor Hoop. Marian Hage vertelt: “We zijn zo druk met alle voorbereidingen dat we soms even vergeten om ons heen te kijken om te zien hoe heel Bergen naar dit evenement toeleeft. Meer dan duizend lopers verdeeld over (tot nu toe) vierenzestig teams staan op 27 juni klaar aan de start. Dat is echt geweldig. En zo’n tweehonderd vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om het de teams en de bezoekers zo bijzonder en leuk mogelijk te maken. Iedereen is er klaar voor. Laat al het publiek maar komen!”

 

Tijdens de SamenLoop voor Hoop wandelen teams van 8 tot 24 teamleden 24 uur voor het goede doel op het parcours op sportpark Rozenoord. Er wandelt altijd minstens één teamlid: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Van tevoren en tijdens de SamenLoop halen de teams zoveel mogelijk geld op voor het goede doel. Ook van ieder drankje en hapje dat tijdens de SamenLoop wordt gekocht gaat vrijwel het volledige bedrag naar het goede doel. De opbrengst van het evenement komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

De SamenLoop voor Hoop in het kort:

Wat:
De SamenLoop voor Hoop is een uniek, 24 uur durend wandelevenement op sportpark Rozenoord, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. De 24 uur van SamenLoop voor Hoop zijn ontroerend, gezellig en inspirerend en staan symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Waar:
Sportpark Rozenoord, Beukenlaan 16 in Bergen op Zoom

 

Wanneer:
Van zaterdag 27 juni vanaf 13.30 uur tot zondag 28 juni 15.00 uur

 

 

Wat is er te doen
De SamenLoop voor Hoop is gezellig, ontroerend en onvergetelijk. Teams wandelen 24 uur lang voor het goede doel en dat is een geweldige presentatie. En er is ook nog zoveel meer.

24 uur lang amusement met optredens van gave bands, bijzondere zangers en zangeressen, groot en klein talent, gezellige dweilbands, een grote braderie, springkussens en ander vertier voor de kis. Dus gewoon een geweldig en gezellig evenement, waarbij we ook nog eens heel veel geld ophalen voor het goede doel. Maak het mee, leef mee, kom supporteren, het is een evenement wat je gewoonweg niet kunt missen!

Bijzondere momenten:
De ceremonies van de SamenLoop voor Hoop zijn stuk voor stuk bijzondere momenten. Mede door de inzet van dansschool Boogie Down worden het momentjes om nooit te vergeten. Je mag deze dan ook zeker niet missen.

zaterdag 27 juni om 13.30 uur: Openingsceremonie
Laat je gelijk aan het begin van de SamenLoop verrassen, verwonderen en ontroeren tijdens de openingsceremonie. We staan stil bij de ziekte kanker, maar maken er ook een knallend en feestelijke opening van. Als het startschot van de SamenLoop is gegeven lopen de survivors samen met de teams de eerste ronde. De survivors, mensen die kanker hebben of hebben gehad, zijn de reden dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan de strijd tegen kanker. Zodat er een moment komt waarop iedere kankerpatiënt de ziekte kan overwinnen. Zorg dat je erbij bent en geef de survivors en teams een hartverwarmend applaus!

zaterdag 27 juni om 22.30 uur: kaarsenceremonie
Tijdens de kaarsenceremonie branden er duizenden kaarsen langs de baan als nagedachtenis aan mensen die we verloren zijn aan de ziekte kanker. Kaarsenzakken kunnen voorafgaand aan de SamenLoop gekocht worden bij de teams, of op zaterdag 27 juni tijdens de SamenLoop voor Hoop zelf in de kaarsenkraam bij de ingang van het SamenLoop terrein. Een kaarsenzak kost € 5,- per stuk, en natuurlijk gaat ook dit bedrag naar het goede doel.

zondag 28 juni om 10.30 uur: kindersamenloop
De gezellige KinderSamenLoop - een uur waarin zoveel mogelijk kinderen meelopen, omdat ook zij helaas in hun omgeving of zelf met kanker te maken krijgen.  Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen meelopen voor € 1,00. Aanmelden voor de KinderSamenLoop kan voorafgaand aan de SamenLoop via de website of op zondagochtend 28 juni bij de aanmeldkraam KinderSamenLoop.

Zondag 28 juni om 14.00 uur: sluiting en bekendmaking eindbedrag

Het zit erop! Na een bijzondere 24 uur loopt iedereen samen deze laatste ronde. Geef alle teams nog een daverend applaus en wacht met ons mee op de bekendmaking van het eindbedrag.

Nog inschrijven met een team?

Met minimaal 8 en maximaal 24 personen. Inschrijfgeld slechts € 10,- pp. Teams wandelen in estafettevorm op sportpark Rozenoord. Schrijf je in via www.samenloopvoorhoop.nl/bergenopzoom

Meer weten:

Bekijk het volledige programma hier: www.samenloopvoorhoop.nl/bergenopzoom

En volg alle nieuwtjes en voorbereidingen op facebook:
www.facebook.com/samenloopvoorhoopbergenopzoom